Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy bütün tavuk (yaklaşık 2 kg)
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı



  1. Tavuğun sosu için uygun bir kaba  domates salçası,  yoğurt, zeytinyağı sıvı yağ ve tuzu alalım. Güzelce karıştıralım.
  2. Orta boy bütün tavuğumuzu alalım, bir havlu kağıt yardımı ile üzerini kurulayalım.
  3. Hazırladığımız sosumuzu bir fırça yardımıyla tavuğun her yerine gelecek şekilde sürelim.
  4. Güzelce sosladığımız tavuğun butlarını bir ip yardımıyla bağlayalım. Tavuğun kanat kısımlarına da bir kürdan veya çöp şiş batırarak sabitleyelim.
  5. Fırın torbamızı alalım, ağzını açıp sosladığımız tavuğu içine yerleştirelim. Paketten çıkan tel ile fırın torbasının ağzını sıkıca kapatalım.
  6. Fırın torbasının üzerinde kürdanla birkaç delik açalım.
  7. Tavuğumuzu fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar pişmeye bırakalım. Pişme süresini ayarlarken tavuğu boyutunu göz önünde bulundurmalısınız.
  8. Pişen tavuğumuzu fırından çıkartarak poşetini açalım ve kızarması için bir kaç dakika daha fırına verelim.
  9. Üzeri kızaran tavuğumuzu fırından çıkartalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra tavuğumuz servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?