Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy bütün tavuk (yaklaşık 2 kg)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuğun sosu için uygun bir kaba domates salçası, yoğurt, zeytinyağı sıvı yağ ve tuzu alalım. Güzelce karıştıralım.
- Orta boy bütün tavuğumuzu alalım, bir havlu kağıt yardımı ile üzerini kurulayalım.
- Hazırladığımız sosumuzu bir fırça yardımıyla tavuğun her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Güzelce sosladığımız tavuğun butlarını bir ip yardımıyla bağlayalım. Tavuğun kanat kısımlarına da bir kürdan veya çöp şiş batırarak sabitleyelim.
- Fırın torbamızı alalım, ağzını açıp sosladığımız tavuğu içine yerleştirelim. Paketten çıkan tel ile fırın torbasının ağzını sıkıca kapatalım.
- Fırın torbasının üzerinde kürdanla birkaç delik açalım.
- Tavuğumuzu fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar pişmeye bırakalım. Pişme süresini ayarlarken tavuğu boyutunu göz önünde bulundurmalısınız.
- Pişen tavuğumuzu fırından çıkartarak poşetini açalım ve kızarması için bir kaç dakika daha fırına verelim.
- Üzeri kızaran tavuğumuzu fırından çıkartalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra tavuğumuz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder