Fırında Hamsi Buğlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo hamsi
- 2 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 adet limon
- 1 baş sarımsak
- Tuz
Sosu İçin ;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı kekik
Fırında Hamsi Buğlama Tarifi Yapılışı
- Hamsilerimizi temizleyip yıkadıktan sonra tuzlayalım ve fırın tepsimize sırayla dizelim.
- Tek katı dolunca üzerine soğan, sarımsak, domates ve sosumuzu bir miktarını dökelim.
- Daha sonra 2. sırayı dizelim ve yine malzemelerimizi üzerine ekleyelim.
- Ekstra yeşil biber ekleyelim ve sosumuzun tamamını dökelim.
- Daha sonra 180 derecelik fırına atalım. Buğlama kıvamına gelince fırından alalım.
Servise hazır.
Not : İsterseniz aynı malzemeyle daha çok pişirip üzerini kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder