Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo levrek
  • 1 tatlı kaşığı dolu dolu kaya tuzu
  • Yağılı kağıt
  • Fırın tepsisi

Fırında Levrek Tarifi Yapılışı




  1. Levrekleri ayıklayıp fileto kesim yapıyoruz.Sonra levrekleri bol suyla yıkayıp süzdürüyoruz
  2. İyice süzülen levrekleri kaya tuzu ile iyice harmanlıyoruz ve ağzı kapalı bir kabin içine koyup dolapta 2 3 saat bekletiyoruz
  3. 2 – saat bekletilen. Levrekleri dolaptan alıp yağılı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz. üzeri kızarana kadar fırında kızartıp bol yeşillikler yada bol yeşillikli salata, limon bulgur pilavı ve sumaklı soğanla servis ediyoruz afiyet olsun🤩
  4. Not:yağ koymama sebebim levrek zaten yağılı bir balık yavas yavas pistigi için kndi yağını salicaktir ve oyle pisecektirrr. tadi damaginizda kalicaktir😍

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?