Hatay Usulü Kısır Tarifi
Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz dereotu taze soğan
- Tuz
- Kimyon
- Toz acı biber
- Marul
Hatay Usulü Kısır Tarifi Yapılışı
- Genişçe bir tepsiye bulguru döküyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı kaynar su döküp bulgurun yumuşamasını bekliyoruz.
- Bulgur yumuşadıktan sonra sırayla salçaları, nar ekşisi ve zeytinyağını dökerek yoğuruyoruz. Her malzemeden sonra 3-5 dakika yoğuruyoruz.
- En son baharatları ekleyip, yeşillikleri doğrayıp karıştırıyoruz.
Servise hazır,
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder