14 Aralık 2019 Cumartesi

Hatay Usulü Kısır Tarifi

Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz dereotu taze soğan
  • Tuz
  • Kimyon
  • Toz acı biber
  • Marul

Hatay Usulü Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe bir tepsiye bulguru döküyoruz.
  2. Üzerine 2 su bardağı kaynar su döküp bulgurun yumuşamasını bekliyoruz.
  3. Bulgur yumuşadıktan sonra sırayla salçaları, nar ekşisi ve zeytinyağını dökerek yoğuruyoruz. Her malzemeden sonra 3-5 dakika yoğuruyoruz.
  4. En son baharatları ekleyip, yeşillikleri doğrayıp karıştırıyoruz.
    Servise hazır,
    Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder