3 Aralık 2019 Salı

Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi

Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • Ayçiçek yağı
  • 4-5 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Ilık suda pirinçlerimizi ıslatıyoruz ve havuçlarımızı hazırlarken, pirinçleri suda bekletiyoruz.
  2. Havuçları rendenin küçük bölümünde rendeliyoruz.
  3. Tencerede ayçiçek yağımızın üzerine rendelenmiş havuçlarımızı alıp soteliyoruz.Suda bekleyen pirinçlerimizi süzüyoruz.
  4. Sotelenen havuçlarımızın üzerine pirinçlerimizi ekleyip yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz.
  5. İyice özdeşleşen havuçlarımızın ve pirinçlerimizin üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  6. Tuzumuzu da ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve yüksek ısıda pişiriyoruz.
  7. Üzeri fokur fokur olup, Suyunu iyice çektiği vakit ocağımızı düşük ısıya alarak pişirmeye devam ediyoruz.
  8.  Pirinçlerimizin diriliğini kontrol ediyoruz, pirinçlerimiz halen diri ise biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. ((Not; yemek piştiği için asla soğuk su eklenmez. !))
    Tam kıvamına gelen pirinçlerimizi ocaktan alıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder