Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi
Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane havuç
- 2 su bardağı pirinç
- Ayçiçek yağı
- 4-5 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Ilık suda pirinçlerimizi ıslatıyoruz ve havuçlarımızı hazırlarken, pirinçleri suda bekletiyoruz.
- Havuçları rendenin küçük bölümünde rendeliyoruz.
- Tencerede ayçiçek yağımızın üzerine rendelenmiş havuçlarımızı alıp soteliyoruz.Suda bekleyen pirinçlerimizi süzüyoruz.
- Sotelenen havuçlarımızın üzerine pirinçlerimizi ekleyip yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz.
- İyice özdeşleşen havuçlarımızın ve pirinçlerimizin üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz.
- Tuzumuzu da ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve yüksek ısıda pişiriyoruz.
- Üzeri fokur fokur olup, Suyunu iyice çektiği vakit ocağımızı düşük ısıya alarak pişirmeye devam ediyoruz.
- Pirinçlerimizin diriliğini kontrol ediyoruz, pirinçlerimiz halen diri ise biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. ((Not; yemek piştiği için asla soğuk su eklenmez. !))
Tam kıvamına gelen pirinçlerimizi ocaktan alıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder