Havuçlu Patates Topu Tarifi

Havuçlu Patates Topu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane dereotunun yarısı
  • 2 – 3 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane limon
Üzeri İçin ;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 – 3 yemek kaşığı

Havuçlu Patates Topu Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tencereye patatesleri alalım ve haşlayalım. daha sonra soğumaya bırakalım
  2. Ve iç malzemesini hazırlayalım minik minik yeşilliklerini doğrayalım kenara koyalım.
  3. Daha sonra havuçları büyük rende yerinde rendeleyip tavaya havuçları alalım.
  4. 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya çiçek yağı dökelim ,  haşlayalım az özleştirelim.
  5. Daha sonra ezdiğimiz patateslerin içine tüm malzemeleri karıştıralım limon suyunu da içine ilave edelim hepsini karıştıralım.
  6. Kaşarımız soğuk olsun sıcak sıcak olmasın daha sonra, Daha sonra elimize azar azar alalım yuvarlayalım parmağımızla ortasını açalım zaten görsel de var bakabilirsiniz.
  7. Daha sonra yoğurdu çırpalım tatlı kaşığı ile tek tek patateslerin üstüne pay edelim daha sonra pul biberli sosunu çay kaşığı ile süsleyelim.
    Herkese afiyet olsun bu arada 26 tane top çıktı isterseniz az isterseniz daha çok yapabilirsiniz.

Yorumlar