Hingel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
- 3, 5 su bardağı un
İçine ;
- 250 gr kıyma
- Tuz
- Karabiber
Üzerine ;
- Yoğurt (sarımsaklı sade isteğe göre) ve eritilmiş tereyağı pul biber
Hingel Tarifi Yapılışı
- Yumurta su , tuz özleşene kadar karıştırılır. Un kontrollü bir şekilde eklenir.Hamur ele yapışmayan kıvamda olacak.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra sıcak yerde hamurun üzeri kapalı 35-40 dakika bekletilir. Hamur bekledikçe daha güzel açılacak.
- Hamur dinlendikten sonra 2 ye bölüp beze yaptım ilk bezeyi ince olacak şekilde açtım çay bardağı yardımıyla kestim ortasına kıymalı karcı koyup kapattım kenarları açılmasın diye çatalla bastırdım bütün hamura bu işlemi uyguladım.
- Kaynar suyun içine atıp hamurlar şişip suyun üzerine çıkana kadar pişirdim fazla uzun sürmüyor pişme süresini anlıyorsunuz zaten. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder