İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kuzu ciğeri(veya tavuk ciğeri)
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
- 2,5 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı dolma baharı(tepeleme)
- 1 çay kaşığı tarçın(tepeleme)
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı + 2 kaşık zeytinyağı
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
İç Pilav Tarifi Yapılışı
- Ciğerimizi tavla zarının 2 katı büyüklüğünde doğrayalım.(Pilavımız da dişe dokunur büyüklükte seviyoruz ciğeri,arzuya göre daha küçük küp hale getirebilirsiniz)
- Pirincimizi sıcak suda ıslatalım.
- Soğanı yemeklik küp doğrayalım.
- Zeytinyağının yarısını pilav tencerenize alın.
- Soğanları ekleyerek yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dolma fıstığını da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Rengi dönmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin.
- Tüm malzememizi, 3-4 dk orta hararetteki ateşte kavuralım.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim.
- Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı,karabiber ve tarçını ekleyelim.
- Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyin.
- Sıcak suyumuzu eklediğimizde, kalan zeytinyağı ve tuzu da en son ekleyip, İç pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşte alalım.
- Suyunu çektirdiğiniz pilavı, 20-30 dk “sofra bezine” bohçalayarak,demlendirin.
İç pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder