İç Pilav Tarifi

İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuzu ciğeri(veya tavuk ciğeri)
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
  • 2,5 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı dolma baharı(tepeleme)
  • 1 çay kaşığı tarçın(tepeleme)
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı + 2 kaşık zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

İç Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Ciğerimizi tavla zarının 2 katı büyüklüğünde doğrayalım.(Pilavımız da dişe dokunur büyüklükte seviyoruz ciğeri,arzuya göre daha küçük küp hale getirebilirsiniz)
  2. Pirincimizi sıcak suda ıslatalım.
  3. Soğanı yemeklik küp doğrayalım.
  4. Zeytinyağının yarısını pilav tencerenize alın.
  5. Soğanları ekleyerek yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Dolma fıstığını da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  7. Rengi dönmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin.
  8. Tüm malzememizi, 3-4 dk orta hararetteki ateşte kavuralım.
  9. Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim.
  10. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı,karabiber ve tarçını ekleyelim.
  11. Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyin.
  12. Sıcak suyumuzu eklediğimizde, kalan zeytinyağı ve tuzu da en son ekleyip, İç pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşte alalım.
  13. Suyunu çektirdiğiniz pilavı, 20-30 dk “sofra bezine” bohçalayarak,demlendirin.
İç pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar