2 Aralık 2019 Pazartesi

İslim Kebabı (Kızartmasız) Tarifi

İslim Kebabı (Kızartmasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 er çay kaşığı karabiber, kimyon, toz biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
  • Kürdan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • İnceltme için su

İslim Kebabı (Kızartmasız) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar görselde ki gibi kesilir 10 dakika tuzlu suda bekletilir.
  2. Daha sonra suyu süzülüp biraz kurutulup yağlı kağıtlı fırın tepsisine yağlayıp dizilir.
  3. 200 derecede ki fırında yumuşayana kadar pişirilir. bu işlem kızartılarakta yapılır fakat ben daha sağlıklı olması için fırında yumuşattım.
  4. Köfte için tüm malzemeler yoğurulur şekil verilip yine bir yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizilir ve 20 dakika kadar fırında pişirilir.Bu işlemde kızartılarak yapılır ama ben yine hafif olması için fırında yapmayı tercih ettim.
  5. Daha sonra pişmiş patlıcan yaprakları artı şeklinde üst üste konulur içine pişmiş köfteler yerleştirilir ve görseldeki gibi şekillendirilir.
  6. Kürdan yardımı ile üzerlerine istediğiniz boyutta domates ve biber yerleştirilir.
  7. Borcam da yaptım ben. üzerine salçalı suyu özenle döktüm ve 180 derecede ki fırında sürdüm 20 dakika kadar pişti.
    Bu arada 6-7 tane köfte arttı. ister borçlanın içine rastgele yerleştirebilir ister patlıcanları 3 değilde 5 tane yapabilirsiniz. Ben şehriye pilavı ile servis yaptım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder