Kayseri Yağlaması (Nefis) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur tarifi;
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Harç için;
  • 500 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam reyhan
Yoğurt için;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Kayseri Yağlaması (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Hamurun hazırlanışı; Öncelikle unu büyük bir kaseye koyalım.
  2. İnstant mayayı unun üzerine dökelim ılık süt ve suyu de dökelim son olarak yağ tuz ve şekeri de katıp sert bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  3. Ben yarım saat yoğurdum sonrasında yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurdan 12 beze yapalım dinlenmeye bırakalım bu sırada etimizi hazırlayalım.
  5. Öncelikle tencereye tereyağı ve zeytinyağını alalım ,soğanı küçük küçük keselim.Yağla beraber kavuralım.
  6. Biberleri ve domatesi de küçük küçük kesip soğanla beraber kavuralım.
  7. Biraz kavrulunca eti de ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım.
  8. Et suyunu çekince salçasını, baharatları ve 1 çay bardağı suyu da katıp pişmeye bırakalım hafif sulu olacak.
  9. Tabak büyüklüğünde bezeleri merdaneyle açalım yağsız tavada arkalı önlü kısık ateşte hamurları ekmek kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  10. Her ekmeğin arasına etli harcımızdan sürerek kat kat çıkalım. Servise hazırdır.
  11. Dilerseniz yoğurt sarımsak sos ile tüketebilirsiniz.

Yorumlar