1 Aralık 2019 Pazar

Kıymalı Volovan Tarifi

Kıymalı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin :
  • 1 paket milföy
Hamurun Kenarları İçin :
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam, çörekotu
İç Harcı İçin :
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 200 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri İçin :
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Süslemek için ceviz

Kıymalı Volovan Tarifi Yapılışı

  1. Milföyleri kare kare kesiyoruz, birer kat tepsiye diziyoruz, üzerine üç kat daha dizeceğiz ancak bir bardak yardımıyla ortalarını açıyoruz, en üst kattaki hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpiyoruz.
  2. Milföyleri önceden ısıtılmış fırınımızda, 180° pişirme ayarında, 15-20 dk pişiriyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım.
  3. Soğan, biber ve sarımsağı küçük küçük kare kare doğruyoruz, sıvı yağı tavaya döküyoruz, soğan biber ve sarımsağı pişiriyoruz, hafif kızarınca kıymayı ekliyoruz, kıyma pişince salçamızı ekleyip kavuruyoruz, en son tuzu ve baharatı ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
  4. Pişen milföylerimizi alıp, şişmiş olan orta kısımlarına bastırıyoruz, sonra içlerini harcımızla dolduruyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve birer adet ceviz içini ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder