Meyaneli Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi
Meyaneli Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy kereviz ( yapraklı )
- 2 adet havuç
- 1 adet ayva
- 2 küçük boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 portakal suyu
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
Meyaneli Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi Yapılışı
- Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında şeker le birlikte kavuruyoruz.
- Peşinden unu ilave edip pembeleştiriyoruz.
- Sırasıyla doğradığımız havuç, ayva, patates ve kerevizi koyup suyunu ilave ediyoruz.
- Kaynayınca kereviz yaprağından bir kaç dal koyarsak lezzetini artırmış oluruz.
- İndirmeye yakın portakal suyunu koyup altını kapatıyoruz.
- Soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
HERKESE MUTLU YILLAR DİLERİM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder