Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Meyaneli Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi

Meyaneli Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy kereviz ( yapraklı )
  • 2 adet havuç
  • 1 adet ayva
  • 2 küçük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Meyaneli Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında şeker le birlikte kavuruyoruz.
  2. Peşinden unu ilave edip pembeleştiriyoruz.
  3. Sırasıyla doğradığımız havuç, ayva, patates ve kerevizi koyup suyunu ilave ediyoruz.
  4. Kaynayınca kereviz yaprağından bir kaç dal koyarsak lezzetini artırmış oluruz.
  5. İndirmeye yakın portakal suyunu koyup altını kapatıyoruz.
  6. Soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
    HERKESE MUTLU YILLAR DİLERİM.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?