Meyaneli Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi

Meyaneli Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy kereviz ( yapraklı )
  • 2 adet havuç
  • 1 adet ayva
  • 2 küçük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Meyaneli Portakal Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında şeker le birlikte kavuruyoruz.
  2. Peşinden unu ilave edip pembeleştiriyoruz.
  3. Sırasıyla doğradığımız havuç, ayva, patates ve kerevizi koyup suyunu ilave ediyoruz.
  4. Kaynayınca kereviz yaprağından bir kaç dal koyarsak lezzetini artırmış oluruz.
  5. İndirmeye yakın portakal suyunu koyup altını kapatıyoruz.
  6. Soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
    HERKESE MUTLU YILLAR DİLERİM.

Yorumlar