Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krema
Portakallı sos için;
- 2 adet portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- Keki ıslatmak için;
- 1. 5 su bardağı süt
Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- Keki için. yumurta ve şeker çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenip dikdörtgen borcam da 180 derece pişirilir.
- Kek soğuyunca üzerine 1 buçuk su bardağı soğuk süt dökülür.
- Krema için süt, şeker ve un eklenir karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Pişen kremaya 1 paket krema eklenir, çırpılarak kekin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
- Portakal suyu, nişasta ve şeker eklenerek karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Soğuyan kremanın üzerine de portakal sosu ilave edilir ve buzdolabında dinlendirilir ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder