Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - Yarım çay bardağı ılık su
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 2 su bardağı un
 
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
 - 4 yemek kaşığı un
 - 4 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 paket krema
 
Portakallı sos için;
- 2 adet portakal suyu
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 4 yemek kaşığı şeker
 
- Keki ıslatmak için;
 
- 1. 5 su bardağı süt
 
Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- Keki için. yumurta ve şeker çırpılır.
 - Diğer malzemeler eklenip dikdörtgen borcam da 180 derece pişirilir.
 - Kek soğuyunca üzerine 1 buçuk su bardağı soğuk süt dökülür.
 - Krema için süt, şeker ve un eklenir karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
 - Pişen kremaya 1 paket krema eklenir, çırpılarak kekin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
 - Portakal suyu, nişasta ve şeker eklenerek karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
 - Soğuyan kremanın üzerine de portakal sosu ilave edilir ve buzdolabında dinlendirilir ve servis edilir.
 
Yorumlar
Yorum Gönder