Portakal Soslu Kek Tarifi

Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krema
Portakallı sos için;
  • 2 adet portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  1. Keki ıslatmak için;
  • 1. 5 su bardağı süt

Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Keki için. yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Diğer malzemeler eklenip dikdörtgen borcam da 180 derece pişirilir.
  3. Kek soğuyunca üzerine 1 buçuk su bardağı soğuk süt dökülür.
  4. Krema için süt, şeker ve un eklenir karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  5. Pişen kremaya 1 paket krema eklenir, çırpılarak kekin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
  6. Portakal suyu, nişasta ve şeker eklenerek karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  7. Soğuyan kremanın üzerine de portakal sosu ilave edilir ve buzdolabında dinlendirilir ve servis edilir.

Yorumlar