Renklendirici İçermeyen Tam Kıvamında Ayva Reçeli Tarifi

Renklendirici İçermeyen Tam Kıvamında Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy ekmek ayvası
  • Her bir kase dolusu doğranmış veya rendelenmiş ayva için 1 kase toz şeker
  • 1 çay bardağı kadar su
  • 5-6 adet nar çiçeği (Hibiskus)
  • İsteğe bağlı 4-5 adet karanfil
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Renklendirici İçermeyen Tam Kıvamında Ayva Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları küp küp doğrayıp doğranmış haliyle kaseye koyarak şeker miktarını belirleyin.
  2. Doğradığınız ayvaları derin bir tencereye alıp üzerine her bir kase dolusu ayva için 1 kase şeker koyun ve bu şekilde kapağı kapalı olarak dolaba kaldırıp en az birkaç saat (tercihen 1 gece) bekletin. Sabaha ayvalar kendi suyunu salmış olacak.
  3. Ayvaların çekirdeklerini ayrı bir kaba koyun, reçeli bu çekirdekler ile renklendireceğiz. İçlerinden az çekirdek çıkarsa 4-5 adet bamya çiçeği (Hibiskus) koyabilirsiniz. Aktarlarda satılıyor.
  4. Sabaha ayvalar epey sulanmış oluyor. 5 adet ayva için 1 çay bardağı su yeterli geliyor. Siz ayva miktarına göre suyu ayarlayıp İçerisine ayva çekirdekleri ile 5-6 adet karanfil de koyarak ocağın en kısık ayarında pişirmeye başlayın.
  5. Bu şekilde birkaç saat orta ateşte kaynaması gerekiyor. Reçelinizden küçük bir çay tabağına koyduğunuzda kıvamı koyulaşıyorsa olmuş demektir.
  6. Ocaktan almaya yakın reçelin şekerlenmemesi için 3 yemek kaşığı kadar limon suyu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. İçinden karanfilleri ve kullandıysanız bamya çiçeklerini alıp sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını kapatın ve ters çevirin.
  7. Kavanozlarınızın steril olduğundan emin olun ve muhakkak yeni kapak kullanın.
    Bamya çiçeği yalnızca renk veriyor, kesinlikle tadını etkilemiyor. Çayı da boğaz ağrısına bire bir, aklınızda bulunsun. Bereketli olsun, deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar