Restoran Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3-4 küp et veya tavuk suyu
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar su
- Tuz
- İsteğe göre yarım çay kaşığı karabiber (bu tarif de yok, bence bu pilava çok yakışıyor)
Restoran Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak soğanı ince ince doğrayıp, sarımsakları rendeliyoruz. Yağlarımızı tencerede eriyoruz ve soğan sarımsağı ekleyip, pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Sonra salçasını da ekleyip az daha kavuruyoruz. Yıkadığımız bulguru da ekleyip, 5-8 dakika civarı kavuruyoruz.
- Pilavları yaparken malzemeyi iyice kavurmak püf noktalardan biridir bu arada.
- Son olarak et suyunu, üzerini 2 parmak geçecek kadar suyunu, tuz ve karabiberini ekleyip, altını en kısığa alarak pişmeye bırakıyoruz.
- Pişerken kapağı çok açmayın ki buharını kaybetmesin. Bulgurlar pişince ocağın altını kapatıp, üzerine temiz havlu veya kağıt havlu kapatıp demlendiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder