28 Aralık 2019 Cumartesi

Restoran Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

Restoran Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 küp et veya tavuk suyu
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar su
  • Tuz
  • İsteğe göre yarım çay kaşığı karabiber (bu tarif de yok, bence bu pilava çok yakışıyor)

Restoran Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak soğanı ince ince doğrayıp, sarımsakları rendeliyoruz. Yağlarımızı tencerede eriyoruz ve soğan sarımsağı ekleyip, pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Sonra salçasını da ekleyip az daha kavuruyoruz. Yıkadığımız bulguru da ekleyip, 5-8 dakika civarı kavuruyoruz.
  3. Pilavları yaparken malzemeyi iyice kavurmak püf noktalardan biridir bu arada.
  4. Son olarak et suyunu, üzerini 2 parmak geçecek kadar suyunu, tuz ve karabiberini ekleyip, altını en kısığa alarak pişmeye bırakıyoruz.
  5. Pişerken kapağı çok açmayın ki buharını kaybetmesin. Bulgurlar pişince ocağın altını kapatıp, üzerine temiz havlu veya kağıt havlu kapatıp demlendiriyoruz.
Afiyet olsun. 🌸☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder