Şehriyeli Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı kuskus şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Şehriyeli Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı
İsterseniz sade olarak sıcak pilav gibi, isterseniz de salatasını yapabileceğiniz nefis bir tarif. .
- Şehriyeleri sıvı yağda rengi kahverengiye dönene kadar kavuralım.
- Kaynar suyu ekleyip tuzu da ilave edelim.
- Kısık ateşte kontrol ederek 10 dakika kadar suyunu çekmesini bekleyelim.
- Ocaktan alıp 5 dakika da tencerede dinlendikten sonra servis edilebilir. (Karabiberle süsleyebilirsiniz, lezzet olarak da yakışıyor )Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder