Sinop Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
- Alabildiğince un (3-3. 5 su bardağı kadar)
İç harcı için;
- 150 g kıyma
- 1 küçük soğan
- Yeterince karabiber, tuz
Üzeri için;
- Yeteri kadar ceviz
- Yeteri kadar yoğurt, sarımsak ve eritilmiş tereyağı
Sinop Mantısı Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için yumurtamızı, ılık suyumuzu, tuzumuzu ve unumuzu bir kaba alıp hafif sert olacak şekilde bir hamur elde ediyoruz.
- İç harcımız için 1 adet küçük soğanı ince ince doğrayıp, yeteri kadar da karabiber ve tuz ekleyip kıymamız ile karıştırıyoruz. (Ben çok az da kimyon ve kekik de ekliyorum, tercihe bağlı )
- Hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz ve kare olacak şekilde kesip iç harcımızdan ekliyoruz.
- Üçgen biçiminde katlayıp, iki ucunu bir araya getirip son şeklini veriyoruz. ( Fotoğraflardan bakabilirsiniz)
- Bir tencerenin içerisine yeterince su ve çok az tuz ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynamakta olan suyun içerisine mantılarımızı atıp yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyoruz.
- Pişen mantılarımızı süzgeçle çıkarıp bir kenara alıyoruz.
- Mantımızı servis için bir tabağa alıyoruz ve tabağımızdaki mantının yarısının üzerine ceviz ekliyoruz diğer yarısının üzerine ise sarımsaklı yoğurt ekliyoruz.
Ve mantımız hazır, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder