3 Aralık 2019 Salı

Sinop Mantısı Tarifi

Sinop Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un (3-3. 5 su bardağı kadar)
İç harcı için;
  • 150 g kıyma
  • 1 küçük soğan
  • Yeterince karabiber, tuz
Üzeri için;
  • Yeteri kadar ceviz
  • Yeteri kadar yoğurt, sarımsak ve eritilmiş tereyağı

Sinop Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuz için yumurtamızı, ılık suyumuzu, tuzumuzu ve unumuzu bir kaba alıp hafif sert olacak şekilde bir hamur elde ediyoruz.
  2. İç harcımız için 1 adet küçük soğanı ince ince doğrayıp, yeteri kadar da karabiber ve tuz ekleyip kıymamız ile karıştırıyoruz. (Ben çok az da kimyon ve kekik de ekliyorum, tercihe bağlı ☺️)
  3. Hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz ve kare olacak şekilde kesip iç harcımızdan ekliyoruz.
  4. Üçgen biçiminde katlayıp, iki ucunu bir araya getirip son şeklini veriyoruz. ( Fotoğraflardan bakabilirsiniz)
  5. Bir tencerenin içerisine yeterince su ve çok az tuz ekleyip kaynatıyoruz.
  6. Kaynamakta olan suyun içerisine mantılarımızı atıp yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen mantılarımızı süzgeçle çıkarıp bir kenara alıyoruz.
  8. Mantımızı servis için bir tabağa alıyoruz ve tabağımızdaki mantının yarısının üzerine ceviz ekliyoruz diğer yarısının üzerine ise sarımsaklı yoğurt ekliyoruz.
Ve mantımız hazır, afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder