6 Aralık 2019 Cuma

Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 2 su bardağı süt (Ilıktan biraz sıcak olacak)
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket instant kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı dışına
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un
Arasına sürmek için
  • Tahin
  • Margarin
  • Şeker
Üzeri için
  • Yumurta sarısı arzuya göre susam koyulabilir

Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı




  1. Bütün malzemeler koyularak yumuşak bir hamur elde edilir. Ağzı kapatılıp bekletilerek mayalandırılır.
  2. Hamurumuz mayalanırken bi taraftan tahin ve iki yemek kaşığı kadar margarin tavaya alınarak yağ eriyene kadar karıştırılır ocağın altı kapatılır.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
  4. Açılan hamurların üzerine her yerine gelecek şekilde tahin sürülür arzuya göre şeker serpilebilir.
  5. Orta kısmı yırtılarak dışa doğru sarılır mermer üzerinde ileri geri hareketle hamur inceltilir ve hamur sarılır üzerine yumurta sarısı sürülür
  6. 180_190 derecelik fırında pişmeye bırakılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder