Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı süt (Ilıktan biraz sıcak olacak)
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket instant kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı dışına
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Arasına sürmek için
- Tahin
- Margarin
- Şeker
Üzeri için
- Yumurta sarısı arzuya göre susam koyulabilir
Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeler koyularak yumuşak bir hamur elde edilir. Ağzı kapatılıp bekletilerek mayalandırılır.
- Hamurumuz mayalanırken bi taraftan tahin ve iki yemek kaşığı kadar margarin tavaya alınarak yağ eriyene kadar karıştırılır ocağın altı kapatılır.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
- Açılan hamurların üzerine her yerine gelecek şekilde tahin sürülür arzuya göre şeker serpilebilir.
- Orta kısmı yırtılarak dışa doğru sarılır mermer üzerinde ileri geri hareketle hamur inceltilir ve hamur sarılır üzerine yumurta sarısı sürülür
- 180_190 derecelik fırında pişmeye bırakılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder