Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı süt (Ilıktan biraz sıcak olacak)
 - Yarım su bardağı ılık su
 - 1 paket instant kuru maya
 - 3 yemek kaşığı şeker
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı dışına
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Un
 
Arasına sürmek için
- Tahin
 - Margarin
 - Şeker
 
Üzeri için
- Yumurta sarısı arzuya göre susam koyulabilir
 
Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeler koyularak yumuşak bir hamur elde edilir. Ağzı kapatılıp bekletilerek mayalandırılır.
 - Hamurumuz mayalanırken bi taraftan tahin ve iki yemek kaşığı kadar margarin tavaya alınarak yağ eriyene kadar karıştırılır ocağın altı kapatılır.
 - Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
 - Açılan hamurların üzerine her yerine gelecek şekilde tahin sürülür arzuya göre şeker serpilebilir.
 - Orta kısmı yırtılarak dışa doğru sarılır mermer üzerinde ileri geri hareketle hamur inceltilir ve hamur sarılır üzerine yumurta sarısı sürülür
 - 180_190 derecelik fırında pişmeye bırakılır
 
Yorumlar
Yorum Gönder