2 Aralık 2019 Pazartesi

Tantuni Tarifi

Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş İçin ;
  • Yarım kilo un
  • Yarım yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı süt
Tantuni İçin ;
  • 1 kilo kuzu eti tavuk de olabilir
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvı yağı

Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. Lavaş hamurundan başlayalım sıvı malzemeleri mayayı kabımıza alalım maya eriyene kadar karıştıralım.
  2. Unu ekleyelim yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım yaklaşık bir saat dinlendirelim.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım on dakika dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamuru açalım ve bir teflon tavada pişirelim yumuşacık bir lavaş oluyor lavaşları bitirdikten sonra etimizi inçe ince doğrayalım ısınmış tavaya atalım suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
  5. Sonra tuz ve kırmızı toz biber eklenir ve kavrulur kuru soğan domates maydanozu doğrayın.
  6. Bir ekmeği açın içine hazırladığımız tantuni ve soğan domates maydanozu hepsini içine alıp rulo şekilde sarın. Yapanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder