Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
Lavaş İçin ;
- Yarım kilo un
 - Yarım yaş maya
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağı
 - 1 çay bardağı süt
 
Tantuni İçin ;
- 1 kilo kuzu eti tavuk de olabilir
 - Tuz
 - Toz kırmızı biber
 - Sıvı yağı
 
Tantuni Tarifi Yapılışı
- Lavaş hamurundan başlayalım sıvı malzemeleri mayayı kabımıza alalım maya eriyene kadar karıştıralım.
 - Unu ekleyelim yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım yaklaşık bir saat dinlendirelim.
 - Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım on dakika dinlendirelim.
 - Dinlenen hamuru açalım ve bir teflon tavada pişirelim yumuşacık bir lavaş oluyor lavaşları bitirdikten sonra etimizi inçe ince doğrayalım ısınmış tavaya atalım suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
 - Sonra tuz ve kırmızı toz biber eklenir ve kavrulur kuru soğan domates maydanozu doğrayın.
 - Bir ekmeği açın içine hazırladığımız tantuni ve soğan domates maydanozu hepsini içine alıp rulo şekilde sarın. Yapanlara şimdiden afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder