Tart Kek Tarifi

Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı şeker
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Göz kararı un
Muhallebisinin tarifi:
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 kaşık dolusu nişasta
  • 1, 5 küçük çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın.
  2. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri katarak tekrar karıştırın
  3. Tart kalıbınızı güzelce yağlayın (tereyağı da sıvı yağ da olabilir. ) kalıbın çıkmasından emin olmak istiyorsanız yağladığınız tartı biraz unlayadabilirsiniz.
  4. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına koyarak pişmesini bekleyin.
  5. Muhallebisi için;Kek fırında pişerken bir taraftan muhallebisini hazır edin.
  6. Bütün malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce karıştırıp eritin. Muhallebiniz hazır🤗
  7. Kek in üzerine muhallebisi döktükten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun😊
    Not:muhallebiyi soğuturken arada karıştırırsanız kabuk bağlamasını engellemiş olursunuz.

Yorumlar