Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 küçük çay bardağı şeker
- 1 küçük çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Göz kararı un
Muhallebisinin tarifi:
- 2, 5 su bardağı süt
- 2 kaşık dolusu nişasta
- 1, 5 küçük çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın.
- Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri katarak tekrar karıştırın
- Tart kalıbınızı güzelce yağlayın (tereyağı da sıvı yağ da olabilir. ) kalıbın çıkmasından emin olmak istiyorsanız yağladığınız tartı biraz unlayadabilirsiniz.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına koyarak pişmesini bekleyin.
- Muhallebisi için;Kek fırında pişerken bir taraftan muhallebisini hazır edin.
- Bütün malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce karıştırıp eritin. Muhallebiniz hazır
- Kek in üzerine muhallebisi döktükten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Not:muhallebiyi soğuturken arada karıştırırsanız kabuk bağlamasını engellemiş olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder