Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
 - 1 küçük çay bardağı şeker
 - 1 küçük çay bardağı süt
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - Göz kararı un
 
Muhallebisinin tarifi:
- 2, 5 su bardağı süt
 - 2 kaşık dolusu nişasta
 - 1, 5 küçük çay bardağı şeker
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın.
 - Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri katarak tekrar karıştırın
 - Tart kalıbınızı güzelce yağlayın (tereyağı da sıvı yağ da olabilir. ) kalıbın çıkmasından emin olmak istiyorsanız yağladığınız tartı biraz unlayadabilirsiniz.
 - Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına koyarak pişmesini bekleyin.
 - Muhallebisi için;Kek fırında pişerken bir taraftan muhallebisini hazır edin.
 - Bütün malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce karıştırıp eritin. Muhallebiniz hazır
 - Kek in üzerine muhallebisi döktükten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Not:muhallebiyi soğuturken arada karıştırırsanız kabuk bağlamasını engellemiş olursunuz. 
Yorumlar
Yorum Gönder