Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Taş Kadayıf Tarifi

Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant toz maya
  • Çay kaşığı ucu ile tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon
  • Kızartmak için sıvı yağ

Taş Kadayıf Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutalım.
  2. İlk sıcağı çıkan şerbeti iyice soğuması için dolaba alalım.
  3. Biz bu arada hamurumuzu hazırlayalım. Sütümüzü elimizi yakmayacak şekilde ısıtıyoruz müsait bir kabımıza alıp suyumuzu tuzumuzu toz mayamızı, şekerimizi ve irmiğimizi alıp kekden cıvık krep den katı bir hamur elde edecez.
  4. En önemli noktası bu hamuru yapmak. hamurumuz yaptıktan sonra bir 25 30 dk kadar dinlendirmek zaten hamurumuz köpük köpük olacaktır.
  5. Bu arada biz cevizimizi elimizle parçalayalım isterseniz robottanda çekebilirsiniz ama ben elimde parçaladım.
  6. Hamurumuz dinlendikten sonra aparat veya kaşık yardımıyla tavamıza sığacak kadar koyalım.
  7. Tek tarafını pişirelim pişmeyen tarafa ceviz koyacaz. (Buradaki püf nokta kalın olmasın küçükde olmasın kalın olursa birbirine yapışmaz küçük olursa cevizi içine koyup kapattıgımz zaman patlar )
  8. Hamur bitene kadar aynı işlem devam ediyor. Hamur bitikten sonra pişmeyen tarafa ceviz koyup kapatalım hepsini hazırlayıp pişirme işlemine öyle geçin :)
  9. Kızartma tavasına çok olmayacak kadar sıvı yağ koyup arkalı önlü pişirelim ve soğuk şerbetimize atalım.
  10. Diğer postayı pişirene kadar şerbetin içimde kalsın diğeri pişince şerbetin içindekini çıkarıp diğerini atalım. Dileğiniz gibi süsleye bilir dileğiniz gibi servis edebilirsiniz :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?