Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant toz maya
- Çay kaşığı ucu ile tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- Kızartmak için sıvı yağ
Taş Kadayıf Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutalım.
- İlk sıcağı çıkan şerbeti iyice soğuması için dolaba alalım.
- Biz bu arada hamurumuzu hazırlayalım. Sütümüzü elimizi yakmayacak şekilde ısıtıyoruz müsait bir kabımıza alıp suyumuzu tuzumuzu toz mayamızı, şekerimizi ve irmiğimizi alıp kekden cıvık krep den katı bir hamur elde edecez.
- En önemli noktası bu hamuru yapmak. hamurumuz yaptıktan sonra bir 25 30 dk kadar dinlendirmek zaten hamurumuz köpük köpük olacaktır.
- Bu arada biz cevizimizi elimizle parçalayalım isterseniz robottanda çekebilirsiniz ama ben elimde parçaladım.
- Hamurumuz dinlendikten sonra aparat veya kaşık yardımıyla tavamıza sığacak kadar koyalım.
- Tek tarafını pişirelim pişmeyen tarafa ceviz koyacaz. (Buradaki püf nokta kalın olmasın küçükde olmasın kalın olursa birbirine yapışmaz küçük olursa cevizi içine koyup kapattıgımz zaman patlar )
- Hamur bitene kadar aynı işlem devam ediyor. Hamur bitikten sonra pişmeyen tarafa ceviz koyup kapatalım hepsini hazırlayıp pişirme işlemine öyle geçin :)
- Kızartma tavasına çok olmayacak kadar sıvı yağ koyup arkalı önlü pişirelim ve soğuk şerbetimize atalım.
- Diğer postayı pişirene kadar şerbetin içimde kalsın diğeri pişince şerbetin içindekini çıkarıp diğerini atalım. Dileğiniz gibi süsleye bilir dileğiniz gibi servis edebilirsiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder