8 Aralık 2019 Pazar

Tavuk Sarma Tarifi

Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kemiksiz göğüs (fileto kesilmiş)
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı top biber
  • 1 tane sarı top biber
  • 2 tane sivri biber
  • 200 gr mantar
  • Kırmızı pulbiber, tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı pulbiber, karabiber, nane, kekik, tuz
  • [ Fırına atarken yarım çay bardağı su ile 1 çay kaşığı salça karıştırılarak tepsiye dökülür ]

Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sos malzemeleri karıştırılır ve tavuklar sosa bulanarak buzdolabına kaldırılır.
  2. İç malzemesi için soğan doğranır ve az sıvı yağda yumuşayana kadar kavrulur .
  3. Bu arada biberler jülyen doğranır .
  4. Soğanların içine eklenerek karıştırılır ,biberlerde kavrulunca doğranan mantarlar eklenir ve son olarakta baharatlar eklenerek pişirilir.
  5. Tavukların içine malzeme konularak sarılır ve açılmaması için kürdan batırılarak tepsiye dizilir üzerine salçalı sos dökülür.
  6. 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder