Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kemiksiz göğüs (fileto kesilmiş)
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızı top biber
- 1 tane sarı top biber
- 2 tane sivri biber
- 200 gr mantar
- Kırmızı pulbiber, tuz
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı pulbiber, karabiber, nane, kekik, tuz
- [ Fırına atarken yarım çay bardağı su ile 1 çay kaşığı salça karıştırılarak tepsiye dökülür ]
Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- İlk önce sos malzemeleri karıştırılır ve tavuklar sosa bulanarak buzdolabına kaldırılır.
- İç malzemesi için soğan doğranır ve az sıvı yağda yumuşayana kadar kavrulur .
- Bu arada biberler jülyen doğranır .
- Soğanların içine eklenerek karıştırılır ,biberlerde kavrulunca doğranan mantarlar eklenir ve son olarakta baharatlar eklenerek pişirilir.
- Tavukların içine malzeme konularak sarılır ve açılmaması için kürdan batırılarak tepsiye dizilir üzerine salçalı sos dökülür.
- 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder