Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kemiksiz göğüs (fileto kesilmiş)
 - 1 tane soğan
 - 1 tane kırmızı top biber
 - 1 tane sarı top biber
 - 2 tane sivri biber
 - 200 gr mantar
 - Kırmızı pulbiber, tuz
 
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Kırmızı pulbiber, karabiber, nane, kekik, tuz
 - [ Fırına atarken yarım çay bardağı su ile 1 çay kaşığı salça karıştırılarak tepsiye dökülür ]
 
Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- İlk önce sos malzemeleri karıştırılır ve tavuklar sosa bulanarak buzdolabına kaldırılır.
 - İç malzemesi için soğan doğranır ve az sıvı yağda yumuşayana kadar kavrulur .
 - Bu arada biberler jülyen doğranır .
 - Soğanların içine eklenerek karıştırılır ,biberlerde kavrulunca doğranan mantarlar eklenir ve son olarakta baharatlar eklenerek pişirilir.
 - Tavukların içine malzeme konularak sarılır ve açılmaması için kürdan batırılarak tepsiye dizilir üzerine salçalı sos dökülür.
 - 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
 
Yorumlar
Yorum Gönder