Tavuklu Bulgur Pilavı (Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur (400 ml)
- 3, 5 su bardağı sıcak su
- 2-3 adet iri tavuk butu
- 2 adet paprika biberi yeşil ve kırmızı( yada normal biber)
- 2 adet soğan
- 2 adet iri domates
- Karabiber, kimyon, pul biber, tuz,
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 50 gram tereyağ
Tavuklu Bulgur Pilavı (Şahane Lezzet) Tarifi Yapılışı
Harika mis kokulu faydalı ve muhteşem lezzette zengin bir bulgur pilavı arayanlar için
muhteşem bir seçenek bunun için 

- Öncelikle işe tavuk butlarını haşlayarak başlıyoruz suyunu pilav için ayırıp etleri didikliyoruz.
- Diğer taraftan domates
soğan ve paprika
biberlerini doğruyoruz. Hazırlık işlemi bittikten sonra, tenceremize zeytin yağını alıp önce soğan daha sonra biberleri soteliyoruz.
- Üzerine tereyağ ve salçaları ekleyip onuda birazcık kavurup baharat ve tavuğumuzun suyunu ekliyoruz.
- Bulgurumuzu da ekleyip karıştırıyor ve didiklenmiş tavuk etlerini de ilave edip ağzını kapatıyor kısık ateşte pişiriyoruz. ( dileyen kıvamına göre biraz daha su ekleyebilir)
- Pilavımız piştikten sonra 20 dakika dinlendirip servis edebiliriz. YAPMASI ÇOK PRATİK SONUÇ HARİKA.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder