30 Aralık 2019 Pazartesi

Tavuklu Bulgur Pilavı (Şahane Lezzet) Tarifi

Tavuklu Bulgur Pilavı (Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur (400 ml)
  • 3, 5 su bardağı sıcak su
  • 2-3 adet iri tavuk butu
  • 2 adet paprika biberi yeşil ve kırmızı( yada normal biber)
  • 2 adet soğan
  • 2 adet iri domates
  • Karabiber, kimyon, pul biber, tuz,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 50 gram tereyağ

Tavuklu Bulgur Pilavı (Şahane Lezzet) Tarifi Yapılışı

Harika mis kokulu faydalı ve muhteşem lezzette zengin bir bulgur pilavı arayanlar için 📌muhteşem bir seçenek bunun için 👇🏼👇🏼
⭐⭐⭐⭐⭐
  1. Öncelikle işe tavuk butlarını haşlayarak başlıyoruz suyunu pilav için ayırıp etleri didikliyoruz.
  2. Diğer taraftan domates🍅 soğan ve paprika 🌶biberlerini doğruyoruz. Hazırlık işlemi bittikten sonra, tenceremize zeytin yağını alıp önce soğan daha sonra biberleri soteliyoruz.
  3. Üzerine tereyağ ve salçaları ekleyip onuda birazcık kavurup baharat ve tavuğumuzun suyunu ekliyoruz.
  4. Bulgurumuzu da ekleyip karıştırıyor ve didiklenmiş tavuk etlerini de ilave edip ağzını kapatıyor kısık ateşte pişiriyoruz. ( dileyen kıvamına göre biraz daha su ekleyebilir)
  5. Pilavımız piştikten sonra 20 dakika dinlendirip servis edebiliriz. YAPMASI ÇOK PRATİK SONUÇ HARİKA.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder