15 Aralık 2019 Pazar

Tencere Kekinden Cocostar Pasta Tarifi

Tencere Kekinden Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 2 large yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 2 su bardağı kadar un
Islatmak için
  • 1 su bardağı süt
  • 20-22 cm döküm tencere
  • Ayarlanabilen kelepçeli kalıp
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganajı için
  • 200 ml krema
  • 200 gr sütlü veya bitter çikolata

Tencere Kekinden Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı



  1. Yumurta ile şeker şeker tanesi kalmayana kadar çırpılır.
  2. Üzerine süt sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir.
  3. Kakao ,un kabartma tozu ve vanilin elenerek eklenir karıştırılır.
  4. Yağlanmış döküm tencereye kek harcı dök ve orta ocağın kısık ayarında 1. 5 saat kadar pişirilir.
  5. Buhar damlası düşmemesi için tencereye kağıt havlu veya kağıt serip kapağı kapatın.
  6. Pişen ve kürdan testinden temiz geçen kek soğumadan çevrilerek tencereden çıkarılır. ayarlanabilen kelepceli kalıp ile kek sıkıştırılır.
  7. Üzerine süreceğimiz şanti ve ganaj yanlardan akmaması için keki yeterince sıkıştırın.
  8. 1 su bardağı süt ile kek ıslatılır. Kremşanti 1 su bardağı süt ile çırpılır.
  9. Üzerine 1 su bardağı hindistan cevizi ve birkaç kaşık pudra şekeri eklenir hepsi karışıtırılır.
  10. Soğuyan kekin üzerine düzgün şekilde sürülür.
  11. Ganaj için. Krema ocağa alınır ısındığı zaman ocak kapatılır.
  12. Çikolata eklenir kremanın sıcağı ile çikolata eritilir.
  13. Ganaj soğumaya başlayınca kremşantili kekin üzerine dökülür.
  14. Buzdolabında birkaç saat dinlendirilir ve kelepce çıkarılır. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben beyaz çikolata rendesi tercih ettim🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder