Tencere Kekinden Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 large yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilin
- 2 su bardağı kadar un
Islatmak için
- 1 su bardağı süt
- 20-22 cm döküm tencere
- Ayarlanabilen kelepçeli kalıp
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganajı için
- 200 ml krema
- 200 gr sütlü veya bitter çikolata
Tencere Kekinden Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ile şeker şeker tanesi kalmayana kadar çırpılır.
- Üzerine süt sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir.
- Kakao ,un kabartma tozu ve vanilin elenerek eklenir karıştırılır.
- Yağlanmış döküm tencereye kek harcı dök ve orta ocağın kısık ayarında 1. 5 saat kadar pişirilir.
- Buhar damlası düşmemesi için tencereye kağıt havlu veya kağıt serip kapağı kapatın.
- Pişen ve kürdan testinden temiz geçen kek soğumadan çevrilerek tencereden çıkarılır. ayarlanabilen kelepceli kalıp ile kek sıkıştırılır.
- Üzerine süreceğimiz şanti ve ganaj yanlardan akmaması için keki yeterince sıkıştırın.
- 1 su bardağı süt ile kek ıslatılır. Kremşanti 1 su bardağı süt ile çırpılır.
- Üzerine 1 su bardağı hindistan cevizi ve birkaç kaşık pudra şekeri eklenir hepsi karışıtırılır.
- Soğuyan kekin üzerine düzgün şekilde sürülür.
- Ganaj için. Krema ocağa alınır ısındığı zaman ocak kapatılır.
- Çikolata eklenir kremanın sıcağı ile çikolata eritilir.
- Ganaj soğumaya başlayınca kremşantili kekin üzerine dökülür.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirilir ve kelepce çıkarılır. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben beyaz çikolata rendesi tercih ettim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder