Tulum Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 çorba kasesi tulum peyniri
- 1 tutam maydanoz
Sosu için:
- 1 su bardağı soda
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Çörek otu
Tulum Peynirli Börek Tarifi Yapılışı
Kabardıkca kabaran enfes bi börek tarifi çok beğenildi yedikce yendi o gün bitti
- Böreğimize ilk olarak sosunu yapmakla başlıyoruz bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz borcamı yağlıyoruz bi yufkayı içine yerleştiriyoruz.
- Kenarından fazla kalan yufkalardan biraz biraz alıp üzerine koyuyoruz.
- Sonra peynirle maydanozu karıştırıp üzerine her yerine gelecek şekilde koyuyoruz diğer yufkayı da üzerine kapatıyoruz.
- Sosdan sürüyoruz her yerine yine peynir koyuyoruz.
- Son yufkayı da koyup sosladıkdan sonra biraz daha peynir koyup kenarında kalan parçaları üzerine kapatıyoruz.
- Kalan sosu ara katlara sürüyoruz.
- Üzerine de yoğurtla yumurtayı çırpıp her yerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında fanı açıp yarım saat pişiriyoruz deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder