31 Ocak 2020 Cuma

Ay Poğaça Tarifi

Ay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İç hariç için;
  • Beyaz peynir
  • 1 tutum maydanoz

Ay Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun karıştırın.
  2. Azar azar unu ilave edin yumuşak bir hamur elde edin.15 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizle yuvarlayın tezgah üzerinde yuvarlak şekilde açın.
  4. Yarısını kesme aparat yardımı ile kesin kesilmeyen tarafa peynir ve maydanoz karışımından koyun ay şeklinde sarın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.10 dakika tepsi mayası aldırın
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder