Ay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr tereyağı
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
İç hariç için;
- Beyaz peynir
- 1 tutum maydanoz
Ay Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun karıştırın.
- Azar azar unu ilave edin yumuşak bir hamur elde edin.15 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizle yuvarlayın tezgah üzerinde yuvarlak şekilde açın.
- Yarısını kesme aparat yardımı ile kesin kesilmeyen tarafa peynir ve maydanoz karışımından koyun ay şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.10 dakika tepsi mayası aldırın
- Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder