Huawei Mate X2 geliyor! İşte tasarımsal değişikler

Huawei’nin ilk katlanabilir telefonu Mate X‘i Şubat ayında tanıttığı, ancak Galaxy Fold‘da ortaya çıkan ekran sorunları nedeniyle tekrar gözden geçirilerek Eylül ayında çok kısıtlı bir bölgede satışa sunulduğu artık herkes tarafından biliniyor.
Önümüzdeki ay MWC 2020 kapsamında Mate Xs’i tanıtacak. Kirin 990’dan güç alan cihaz Mate X ile neredeyse aynı tasarıma ev sahipliği yapıyor olsa da, ekran menteşesi ve benzeri konularda iyileştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkacak.

Huawei Mate X2 tasarımı netleşmeye başladı

Teknoloji devinin ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi‘nin ardından bu kez yeni katlanabilir telefonu için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Tabi, bu patent Mate Xs’e ait değil.
Bu yılın ilerleyen dönemlerine yani Eylül ayında tanıtılması beklenilen Huawei Mate X2 modeline ait olduğu düşünülüyor. İlk göze çarpan farklılık: Mate X dışa doğru katlanırken bu telefon içe doğru katlanıyor.
Huawei Mate X2 tasarımı netleşmeye başladı - ShiftDelete.Net
Kalem konusunda değişikliğe gidilirken, en büyük farklardan birisi de, telefonda altı kamera yer alıyor olması.  Telefonun içe doğru katlanıyor olması daha ince olacağı ve böylece ceplere daha kolay sığacağı anlamına geliyor.

Yorumlar