Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Karamalize Soğanlı Tavuk Tarifi

Karamalize Soğanlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kemiği ayrılmış tavuk but
  • 4 adet büyük boy kuru soğan
  • Fesleğen, kekik, karabiber ve tuz

Karamalize Soğanlı Tavuk Tarifi Yapılışı


  1. Tava ısıtılır. Tavuk butlarının ilk önce derili kısmı tavaya gelecek şekilde her iki tarafı da 1’er dakika pişirilir.
  2. Tavada her iki tarafı da mühürlenen tavuklar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  3. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve tavukların mühürlendiği tavada kavrulur.
  4. Üzerine fesleğen, kekik, tuz ve karabiber eklenir.
  5. Karamalize olan soğanlar tavukların üzerine pay edilir.
  6. 180 derecelik fırında 15-20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?