Karamalize Soğanlı Tavuk Tarifi
Karamalize Soğanlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet kemiği ayrılmış tavuk but
- 4 adet büyük boy kuru soğan
- Fesleğen, kekik, karabiber ve tuz
Karamalize Soğanlı Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tava ısıtılır. Tavuk butlarının ilk önce derili kısmı tavaya gelecek şekilde her iki tarafı da 1’er dakika pişirilir.
- Tavada her iki tarafı da mühürlenen tavuklar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve tavukların mühürlendiği tavada kavrulur.
- Üzerine fesleğen, kekik, tuz ve karabiber eklenir.
- Karamalize olan soğanlar tavukların üzerine pay edilir.
- 180 derecelik fırında 15-20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder