Şefin Çorbası Tarifi

Şefin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı soğuk su(unu açmak için)
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Terbiyesi İçin:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Şefin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağında unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk suyu devamlı karıştırarak dökelim.
  2. Baharatları sıcak ve soğuk suyu ilave edelim.
  3. Çorba kaynamaya başlayınca sarımsak ve tel şehriyeyi ilave ederek kısık ateşte pişirelim.
  4. Yoğurt ve sütü bir kapta çırpalım.
  5. Çorbanın suyundan bir kepçe dökelim tekrar çırparak çorbaya ilave edelim.
  6. Son olarak pul biber ve nane ilave ederek karıştıralım.

Yorumlar