Şefin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 çorba kaşığı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı tel şehriye
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı soğuk su(unu açmak için)
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Terbiyesi İçin:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Şefin Çorbası Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağında unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk suyu devamlı karıştırarak dökelim.
- Baharatları sıcak ve soğuk suyu ilave edelim.
- Çorba kaynamaya başlayınca sarımsak ve tel şehriyeyi ilave ederek kısık ateşte pişirelim.
- Yoğurt ve sütü bir kapta çırpalım.
- Çorbanın suyundan bir kepçe dökelim tekrar çırparak çorbaya ilave edelim.
- Son olarak pul biber ve nane ilave ederek karıştıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder