31 Ocak 2020 Cuma

Sıvı Yağ İle Portakallı Şekerpare Tarifi

Sıvı Yağ İle Portakallı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
Hamur için:
  • 2 adet yumurta + 1 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı pudra şekeri (veya ¾ su bardağı şeker)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket damla sakızı aromalı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un (3, 5 su bardağı kadar)
  • 1 yemek kaşığı kakao (kakaolu için)
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı

Sıvı Yağ İle Portakallı Şekerpare Tarifi Yapılışı


  1. Şerbeti için; şeker ve su, küçük bir tencere içerisinde kaynayana kadar karıştırılır.
  2. Kaynadıktan sonra portakal suyu eklenerek ocağın altı kapatılır.
  3. Hamuru için; un hariç tüm malzemeler derin bir kabın içerisinde karıştırılır.
  4. Elenmiş un azar azar eklenerek orta sertlikte bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  5. Kakaolu için hamurun bir kısmına kakao konularak yoğrulur.
  6. İstenilen şekil verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 190° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Pişen şekerpareler fırından çıktıktan 5 dk sonra ılımış olan şerbet üzerine gezdirilir.
  8. Şerbeti tamamen çektiğinde üzeri streç film ile kapatılarak buzdolabında 1 gece bekletilir.Afiyet olsun🎈

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder