Sıvı Yağ İle Portakallı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
Hamur için:
- 2 adet yumurta + 1 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı pudra şekeri (veya ¾ su bardağı şeker)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket damla sakızı aromalı vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un (3, 5 su bardağı kadar)
- 1 yemek kaşığı kakao (kakaolu için)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
Sıvı Yağ İle Portakallı Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için; şeker ve su, küçük bir tencere içerisinde kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra portakal suyu eklenerek ocağın altı kapatılır.
- Hamuru için; un hariç tüm malzemeler derin bir kabın içerisinde karıştırılır.
- Elenmiş un azar azar eklenerek orta sertlikte bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- Kakaolu için hamurun bir kısmına kakao konularak yoğrulur.
- İstenilen şekil verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 190° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişen şekerpareler fırından çıktıktan 5 dk sonra ılımış olan şerbet üzerine gezdirilir.
- Şerbeti tamamen çektiğinde üzeri streç film ile kapatılarak buzdolabında 1 gece bekletilir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder