Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi

Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kuru soğan
  • 1 havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 400-500 gram kadar tavuk göğsü
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • Arzuya göre içine; kuş üzümü, kimyon, nane de koyabilirsiniz ben koymadım ama normalde konulur.

Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu haşlayalım, soğuduktan sonra eti ince didikleyelim bir köşede dursun.
  2. Daha sonra pilavı yapalım;İlk olarak yağımızı tencereye alıyoruz ve soğanları da alarak kavuruyoruz.
  3. Ben soğanları yarım ay şeklinde kesiyorum.
  4. Kavrulan soğanlarımızın üzerine rendelediğimiz havuçları alıyoruz (normalde kibrit gibi doğranıyor havuçlar ama ben rende yaptım) ve havuçların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  5. Bu kavurma işlemini ocağın en küçük kısmında yapın ki havuç çiğ kalmasın iyice pişsin.
  6. Rengi değişen havuçlarımızın üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi alıyoruz ve 6-7 dk kadar iyice kavuruyoruz.
  7. Kavrulan karışımın üzerine tuz, karabiber ilave ettikten sonra sadece su ilave ediyoruz.
  8. Arzu ederseniz hoşlandığınız tavuğun suyunu da kullanabilirsiniz.
  9. Kısık ateşte kapağını kapatarak 30 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
  10. Pilav pişip demlendikten sonra içine didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz.
  11. Ben sunum için kek kalıbı kullandım ve kenarına patates biber kızartması koydum. Bu tarifi kırmızı et ile de yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?