Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi
Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kuru soğan
- 1 havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 400-500 gram kadar tavuk göğsü
- Tuz, karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 buçuk su bardağı sıcak su
- Arzuya göre içine; kuş üzümü, kimyon, nane de koyabilirsiniz ben koymadım ama normalde konulur.
Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tavuğu haşlayalım, soğuduktan sonra eti ince didikleyelim bir köşede dursun.
- Daha sonra pilavı yapalım;İlk olarak yağımızı tencereye alıyoruz ve soğanları da alarak kavuruyoruz.
- Ben soğanları yarım ay şeklinde kesiyorum.
- Kavrulan soğanlarımızın üzerine rendelediğimiz havuçları alıyoruz (normalde kibrit gibi doğranıyor havuçlar ama ben rende yaptım) ve havuçların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Bu kavurma işlemini ocağın en küçük kısmında yapın ki havuç çiğ kalmasın iyice pişsin.
- Rengi değişen havuçlarımızın üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi alıyoruz ve 6-7 dk kadar iyice kavuruyoruz.
- Kavrulan karışımın üzerine tuz, karabiber ilave ettikten sonra sadece su ilave ediyoruz.
- Arzu ederseniz hoşlandığınız tavuğun suyunu da kullanabilirsiniz.
- Kısık ateşte kapağını kapatarak 30 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Pilav pişip demlendikten sonra içine didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz.
- Ben sunum için kek kalıbı kullandım ve kenarına patates biber kızartması koydum. Bu tarifi kırmızı et ile de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder