Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi

Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğsü
Tavuğu terbiye etmek için;
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Diğer malzemeler;
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı galeta unu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüslerini ince dilimler elde edecek şekilde dilimleyin.
  2. Terbiye malzemelerini derince bir kaba alıp karıştırın ve tavukları bu karışımda 1 saat kadar marine edin. Bu sayede yumuşacık olacaklar.
  3. Tavuk dilimlerini sırasıyla una bulayıp fazla unu silkeleyin.
  4. Ardından çırpılmış yumurtaya ve ardından da galeta ununa bulayın.
  5. Ben önce una bulayıp bir tepsiye alıyorum mutfakta tek başınıza çalışıyorsanız işinizi epey kolaylaştırıyor.
  6. Tavuk dilimlerinin her yerinin bolca galeta unuyla kaplandığından emin olun ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  7. Pişirme esnasında yağ tenha olsun, yani tavaya çok fazla et eklemeyin ki yağın sıcaklığı düşmesin ve tavuklar çok yağ çekmesin.
  8. Bir de panenin (dış katmanın) bozulmaması için bir tarafın kızardığından emin olduktan sonra tavukları çevirin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?