Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk göğsü
Tavuğu terbiye etmek için;
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Diğer malzemeler;
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı galeta unu
- Kızartmak için sıvı yağ
Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüslerini ince dilimler elde edecek şekilde dilimleyin.
- Terbiye malzemelerini derince bir kaba alıp karıştırın ve tavukları bu karışımda 1 saat kadar marine edin. Bu sayede yumuşacık olacaklar.
- Tavuk dilimlerini sırasıyla una bulayıp fazla unu silkeleyin.
- Ardından çırpılmış yumurtaya ve ardından da galeta ununa bulayın.
- Ben önce una bulayıp bir tepsiye alıyorum mutfakta tek başınıza çalışıyorsanız işinizi epey kolaylaştırıyor.
- Tavuk dilimlerinin her yerinin bolca galeta unuyla kaplandığından emin olun ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
- Pişirme esnasında yağ tenha olsun, yani tavaya çok fazla et eklemeyin ki yağın sıcaklığı düşmesin ve tavuklar çok yağ çekmesin.
- Bir de panenin (dış katmanın) bozulmaması için bir tarafın kızardığından emin olduktan sonra tavukları çevirin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder