30 Ocak 2020 Perşembe

Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi

Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğsü
Tavuğu terbiye etmek için;
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Diğer malzemeler;
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı galeta unu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüslerini ince dilimler elde edecek şekilde dilimleyin.
  2. Terbiye malzemelerini derince bir kaba alıp karıştırın ve tavukları bu karışımda 1 saat kadar marine edin. Bu sayede yumuşacık olacaklar.
  3. Tavuk dilimlerini sırasıyla una bulayıp fazla unu silkeleyin.
  4. Ardından çırpılmış yumurtaya ve ardından da galeta ununa bulayın.
  5. Ben önce una bulayıp bir tepsiye alıyorum mutfakta tek başınıza çalışıyorsanız işinizi epey kolaylaştırıyor.
  6. Tavuk dilimlerinin her yerinin bolca galeta unuyla kaplandığından emin olun ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  7. Pişirme esnasında yağ tenha olsun, yani tavaya çok fazla et eklemeyin ki yağın sıcaklığı düşmesin ve tavuklar çok yağ çekmesin.
  8. Bir de panenin (dış katmanın) bozulmaması için bir tarafın kızardığından emin olduktan sonra tavukları çevirin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder