Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kahve fincanı pirinç
- 2 su bardağı tavuk veya et suyu
- 3 su bardağı sıcak su
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı dolusu biber salçası
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber, zerdeçal
- 2 su bardağı su
- Tuz
Üzeri İçin:
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış kuru yada taze maydanoz
Andaloz Çorbası Tarifi Yapılışı
- Üç su bardağı tavuk ve iki su bardağı sıcak suda iyicene yıkanmış pirinçleri yumuşayana kadar haşlayalım.
- Zeytinyağında unu kavuralım.
- Biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ilave ettikten sonra iki su bardağı suyu dökerek devamlı karıştıralım.
- Pişen pirinçlerin üzerine sosu dökerek karıştıralım ve maydanozu ekleyip bir iki dakika sonra ocağı kapatalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder