25 Şubat 2020 Salı

Andaloz Çorbası Tarifi

Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 su bardağı tavuk veya et suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
Sosu İçin:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı dolusu biber salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber, zerdeçal
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 1 çorba kaşığı ince doğranmış kuru yada taze maydanoz

Andaloz Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Üç su bardağı tavuk ve iki su bardağı sıcak suda iyicene yıkanmış pirinçleri yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Zeytinyağında unu kavuralım.
  3. Biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ilave ettikten sonra iki su bardağı suyu dökerek devamlı karıştıralım.
  5. Pişen pirinçlerin üzerine sosu dökerek karıştıralım ve maydanozu ekleyip bir iki dakika sonra ocağı kapatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder