23 Şubat 2020 Pazar

Browni Tarifi

Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 120 gr şekersiz bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı yumuşak hindistan cevizi yağı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi şekeri
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı içme suyu
  • Bir çimdik himalaya tuzu
  • 1 su bardağı badem unu
Görsel sanatlar:
  • 10 adet ceviz içi

Browni Tarifi Yapılışı

  1. Çikolatayı benmari usulü erittim. İçine hindistan cevizi yağını ekledim ve onun da erimesini sağladım. 🤤
  2. Karışımı rondoya aktardım. Hindistan cevizi şekerini de içine ekledim.
  3. Karnıyarık otu ile içme suyunu başka bir kapta birbirine iyice yedirdikten sonra, onu da rondodaki karışıma aktardım.
  4. Tuzu ve badem ununu da ilave ettim. Yaklaşık 30 saniye kadar rondoyu düşük ayarda çalıştırdım. İçine arzuya göre iri kıyım cevize ekledim, spatula ile karıştırdım. ☺️
  5. Yağlı kağıt serdiğim kalıbıma hamurumu aktardım.
  6. Üzerine tane cevizleri ekledim.
  7. Önceden ısıttığım 170 derecelik fırında 25 dakika pişirdim. 🙊
    Soğuduktan sonra dilimleyerek servis ettim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder