Browni Tarifi İçin Malzemeler
- 120 gr şekersiz bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı yumuşak hindistan cevizi yağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi şekeri
- 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı içme suyu
- Bir çimdik himalaya tuzu
- 1 su bardağı badem unu
Görsel sanatlar:
- 10 adet ceviz içi
Browni Tarifi Yapılışı
- Çikolatayı benmari usulü erittim. İçine hindistan cevizi yağını ekledim ve onun da erimesini sağladım.
- Karışımı rondoya aktardım. Hindistan cevizi şekerini de içine ekledim.
- Karnıyarık otu ile içme suyunu başka bir kapta birbirine iyice yedirdikten sonra, onu da rondodaki karışıma aktardım.
- Tuzu ve badem ununu da ilave ettim. Yaklaşık 30 saniye kadar rondoyu düşük ayarda çalıştırdım. İçine arzuya göre iri kıyım cevize ekledim, spatula ile karıştırdım.
- Yağlı kağıt serdiğim kalıbıma hamurumu aktardım.
- Üzerine tane cevizleri ekledim.
- Önceden ısıttığım 170 derecelik fırında 25 dakika pişirdim.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder