Brüksel Lahanası Tarifi
Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr brüksel lahanası
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biberi
Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı
- Lahanaları iyice yıkayıp temizledikten sonra, havuçların ve patateslerin derilerini soyup dilimleyelim. Soğanları küp küp doğrayalım.
- Tencereye 3, 4 kaşık zeytinyağı koyalım ve soğanları soteleyelim.
- Daha sonra dilimlenmiş havuçları, 1 dakika sonra patatesleri, 1 dk sonra ise dilimlenmiş Kapya biberlerini soteleyelim.
- Tuz, karabiber ve 4 adet küp şeker koyalım ve 1 su bardağı sıcak su koyalım ve bürüksel lahanalarını üzerine koyalım.
- Tencerenin altını orta ateşe getirelim ve 10 dk kadar orta ateşte kaynatalım.
- Sonrasında Sadece bir kez tencereyi karıştıralım. 10 dakika da kısık ateşte pişirelim.
- Tencere de soğumasını bekleyelim. Sonra servis yapalım.
Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder