25 Şubat 2020 Salı

Brüksel Lahanası Tarifi

Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr brüksel lahanası
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biberi

Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

  1. Lahanaları iyice yıkayıp temizledikten sonra, havuçların ve patateslerin derilerini soyup dilimleyelim. Soğanları küp küp doğrayalım.
  2. Tencereye 3, 4 kaşık zeytinyağı koyalım ve soğanları soteleyelim.
  3. Daha sonra dilimlenmiş havuçları, 1 dakika sonra patatesleri, 1 dk sonra ise dilimlenmiş Kapya biberlerini soteleyelim.
  4. Tuz, karabiber ve 4 adet küp şeker koyalım ve 1 su bardağı sıcak su koyalım ve bürüksel lahanalarını üzerine koyalım.
  5. Tencerenin altını orta ateşe getirelim ve 10 dk kadar orta ateşte kaynatalım.
  6. Sonrasında Sadece bir kez tencereyi karıştıralım. 10 dakika da kısık ateşte pişirelim.
  7. Tencere de soğumasını bekleyelim. Sonra servis yapalım.
    Afiyet olsun. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder