Düğün Çorbası (Pratik) Tarifi

Düğün Çorbası (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram haşlanmış kırmızı et (tercihen kuzu gerdan)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 6 bardak soğuk su
Sosu için ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Düğün Çorbası (Pratik) Tarifi Yapılışı

Düğün çorbası, Anadolu’nun pek çok yerinde düğünlerde ve özel günlerde hazırlanıp pişirilen, tadı ile öne çıkan besleyici bir çorbadır. Her evde hazırlanabilir 😊
Tadını tel tel ayrılmış gerdan etinden alır, terbiyeli çorba tarifi düğün çorbasına isteğe bağlı olarak içerisine haşlanmış nohut da ilave edilip tüketilebilir. Böylelikle daha besleyici özelliği olduğu gibi tat açısından da değeri zenginleşir.
Kırmızı et, içerisinde B12 vitamini, çinko, demir, protein, yağ, karbonhidrat, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum barındırır.
İçerisinde bulunan vitamin ve minerallerden dolayı vücut gelişimine katkı sağlamakla birlikte kas ve sinir sistemine, anemiye, zihinsel gelişime, vücudun bağışıklık sistemine olumlu katkısı vardır.
Bağışıklık sistemini korumak için vücudun yeterli düzeyde çinko alması gerekir.
Yoğurt, Türklerin keşfettiği müthiş yiyeceklerdendir.
Yoğurtta bulunan yararlı canlı bakteri kültürleri vücuttaki kalsiyumu düzenler, korur. Kemik erimelerini önler. 100 gram yoğurtta 10 gram protein vardır ve 62 kcal’dir.
Soğuk günlerde vücudun bağışıklığını güçlendirmek için tüketilen lezzetli bir tarif olan düğün çorbası tarifimin detayları :
  1. Öncelikle derin bir tencere alınarak içerisine su ilave edilir ve ocağa alınır.
  2. Suyun üzerine sırası ile sirke, limon suyu, yumurta sarısı, un, yoğurt ilave edilir.
  3. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
  4. Haşlanmış etler didiklenir veya minik minik parçalara kesilir.
  5. Tencerekiler fokurdamaya başladığı zaman etler içerisine ilave edilir ve pişirmeye devam edilir.
  6. Son olarak ocakta iken pişen çorbanın içerisine tuz ve toz karabiber ilave edilir son bir defa karıştırılır.
  7. Çorbanın kesilmemesi için çok kaynatılmamalıdır.
  8. Pişen çorba servis kaselerine alınarak servis edilir.
  9. Üzerine tavada tereyağ eritilir ve kuru nane ile kırmızı toz biber ilave edilir.
  10. Çorbanın üzerine ilave edilir, karıştırılır ve sıcak sıcak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 

Yorumlar