29 Şubat 2020 Cumartesi

Elmalı Çikolata Kaplı Bisküvi Topları Tarifi

Elmalı Çikolata Kaplı Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet elma
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Kaplamak için
  • 160 gr çikolata (Bitter veya sütlü)
  • Hindistan cevizi
  • Fındık

Elmalı Çikolata Kaplı Bisküvi Topları Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvi robottan geçirilir.
  2. Rendelenmiş elma eklenir.
  3. Pudra şekeri ve kakao eklenir.
  4. Malzemeler yoğurulur. Sert bir hamur elde edilir.
  5. Şayet yuvarlanmayacak kadar sert olursa elma ilavesi yapılmalı.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır.
  7. Derin dondurucu da 10 dk bekletilir.
  8. Toplar benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanır.
  9. Ardından hindistan cevizi veya fındığa bulanır.
  10. Servis tabağına alınarak kürdan batırılır.
  11. Dolapta çikolata kaplaması donan a kadar bekletilir.
    Not:Elmalı çikolata kaplı bisküvi toplarının dolapta bekletme süresi en az 3 saat
    Çikolataya bulamadan bisküvi toplarını derin dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder