Elmalı Çikolata Kaplı Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet elma
- 2 paket petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Kaplamak için
- 160 gr çikolata (Bitter veya sütlü)
- Hindistan cevizi
- Fındık
Elmalı Çikolata Kaplı Bisküvi Topları Tarifi Yapılışı
- Bisküvi robottan geçirilir.
- Rendelenmiş elma eklenir.
- Pudra şekeri ve kakao eklenir.
- Malzemeler yoğurulur. Sert bir hamur elde edilir.
- Şayet yuvarlanmayacak kadar sert olursa elma ilavesi yapılmalı.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır.
- Derin dondurucu da 10 dk bekletilir.
- Toplar benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanır.
- Ardından hindistan cevizi veya fındığa bulanır.
- Servis tabağına alınarak kürdan batırılır.
- Dolapta çikolata kaplaması donan a kadar bekletilir.
Not:Elmalı çikolata kaplı bisküvi toplarının dolapta bekletme süresi en az 3 saat
Çikolataya bulamadan bisküvi toplarını derin dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder