Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 türk kahve fincanı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar un
İç harcı için
- 6 adet elma
- 1 buçuk türk kahvesi fincanı şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık (İsteğe bağlı)
Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı
Kurabiye yapmaya üşenince tepsiye yapayım dedim daha pratik ve kolay oldu hamuru bisküvi gibi oluyor yiyenlerden bu şekilde yorum alıyorum sizlere de mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
Şimdi tarifimizi yapmaya başlayalım.
- Önce iç harcımızı hazırlayalım; elmaları soyup temizleyelim.
- Bir tavaya rendeleyip şekerini ekleyip pişirelim.
- Sonra tarçın ve fındığı ekleyip güzelce karıştıralım ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına ekleyip mikserle çırpıp homojen bir karışım elde edelim.
- Sonra un ve kabartma tozunu da ilave edelim.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim.
- Hamurumuz tam kıvamına gelince yoğurma işlemini bitirelim. Sonra hamurun 3 te 2 sini tabanı için, 3 te 1 ini üzeri için ayıralım.
- Büyük boy kare borcamın dibini hafif yağlayıp tabanı için ayırdığımız hamuru tepsiye bastıralım.
- Bastırdığımız hamurun üzerine elmalı harcı döküp yayalım.
- Sonra üzeri için ayırdığımız hamuru elmalı harcın üzerine elimizle parça pinçik yaparak ufalayalım.
- 180 derecelik fırında üzeri kahve remgimsi olana kadar pişirelim
- Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpelim. Sonra istediğiniz büyüklükte dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder