29 Şubat 2020 Cumartesi

Havuçlu Basmati Pirinçli Kazak Pilavı Tarifi

Havuçlu Basmati Pirinçli Kazak Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç (pakistan pirinçi)
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 küçük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pirinci ıslamak için sıcak su
  • Pilav için 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Havuçlu Basmati Pirinçli Kazak Pilavı Tarifi Yapılışı

Değişik lezzetler arayanlar için et yemeklerinin yanına çok güzel yakışan, yepyeni bir tarif! (Sulu et yemeğinin adı bizde “Apa yemeği”dir, havuçlu pilav da öyle. Apa kazakça büyükanne demek, eşimin annesi torunlarına yapar, bizimkiler de afiyetle yerler :)) Artık ben de yapıyorum ve tarifi sizlerle paylaşıyorum.
  1. Basmati pirinçi sıcak su ile ıslanır.
  2. Havuç rendelenir ve ayçiçek yağı ile yapışmaz bir tencereye konularak 5 dakika kavrulur.
  3. Ölçülü soğuk su kaynaması için çaydanlıkta ocağa konulur.
  4. Havuç üzerine minik minik doğranmış kuru soğan eklenir.
  5. Soğanlar pembeleşinceye ve havuç iyice soğuyup hafif kızarana dek 7-8 dakika daha kavrulur.
  6. Suyu süzülen basmati pirinci tencereye eklenir. Karıştırılır.
  7. Tereyağı, tuz ve kimyon eklenir. Karıştırılır.
  8. Ölçülü kaynar su ilave edilir.
  9. Bir iki dakika yüksek ateşte kaynatılır ve ardından kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirilir.
  10. Kapak arasına kağıt havlu konularak dinlendirilir.
  11. Tercihe bağlı karabiber ile servis edilir.
    Afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder