Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Havuçlu Basmati Pirinçli Kazak Pilavı Tarifi

Havuçlu Basmati Pirinçli Kazak Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç (pakistan pirinçi)
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 küçük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pirinci ıslamak için sıcak su
  • Pilav için 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Havuçlu Basmati Pirinçli Kazak Pilavı Tarifi Yapılışı

Değişik lezzetler arayanlar için et yemeklerinin yanına çok güzel yakışan, yepyeni bir tarif! (Sulu et yemeğinin adı bizde “Apa yemeği”dir, havuçlu pilav da öyle. Apa kazakça büyükanne demek, eşimin annesi torunlarına yapar, bizimkiler de afiyetle yerler :)) Artık ben de yapıyorum ve tarifi sizlerle paylaşıyorum.
  1. Basmati pirinçi sıcak su ile ıslanır.
  2. Havuç rendelenir ve ayçiçek yağı ile yapışmaz bir tencereye konularak 5 dakika kavrulur.
  3. Ölçülü soğuk su kaynaması için çaydanlıkta ocağa konulur.
  4. Havuç üzerine minik minik doğranmış kuru soğan eklenir.
  5. Soğanlar pembeleşinceye ve havuç iyice soğuyup hafif kızarana dek 7-8 dakika daha kavrulur.
  6. Suyu süzülen basmati pirinci tencereye eklenir. Karıştırılır.
  7. Tereyağı, tuz ve kimyon eklenir. Karıştırılır.
  8. Ölçülü kaynar su ilave edilir.
  9. Bir iki dakika yüksek ateşte kaynatılır ve ardından kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirilir.
  10. Kapak arasına kağıt havlu konularak dinlendirilir.
  11. Tercihe bağlı karabiber ile servis edilir.
    Afiyetler olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?