24 Şubat 2020 Pazartesi

İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;
  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
İçi için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gr kıyma
  • 5 orta boy soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber (Baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir)
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya sıvı yağ alınıp kıyma eklenir üstünü kapatıp kıymanın suyunu bırakması beklenir.
  2. Soğanları rondadan geçirıip suyunu çeken kıymanın üzerine eklenir ve 1 yemek kaşığı daha sıvı yap eklenerek 10 dakika kadar pişirilir kıymayla birlikte.
  3. Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur.
  4. Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
  5. İnce bulgur 1, 5 bardak sıcak su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
  6. Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar ılık su eklenip iyice yoğurulur. Yaklaşık yarım saat yoğurulur.
  7. Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
  8. Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır.
  9. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
  10. Derin bir tencerede, bol kızgın yağda içli köfteler kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder