İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağından biraz az un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1, 5 su bardağı sıcak su
İçi için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gr kıyma
- 5 orta boy soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber (Baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Tavaya sıvı yağ alınıp kıyma eklenir üstünü kapatıp kıymanın suyunu bırakması beklenir.
- Soğanları rondadan geçirıip suyunu çeken kıymanın üzerine eklenir ve 1 yemek kaşığı daha sıvı yap eklenerek 10 dakika kadar pişirilir kıymayla birlikte.
- Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur.
- Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- İnce bulgur 1, 5 bardak sıcak su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
- Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar ılık su eklenip iyice yoğurulur. Yaklaşık yarım saat yoğurulur.
- Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır.
- İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
- Derin bir tencerede, bol kızgın yağda içli köfteler kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder