Kendi Sosunda Pişen Çubuk Makarna (Spagetti) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 paket çubuk makarna (spagetti)
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sarımsak
- 1 domates konservesi veya 3 adet püre haline getirilmiş domates
- 1 su bardağı süt veya krema (isteğe bağlı)
- 5 su bardağı kaynamış su
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- Kekik, tuz, kırmızı toz biber (Birer tatlı kaşığı kadar koydum)
Kendi Sosunda Pişen Çubuk Makarna (Spagetti) Tarifi Yapılışı
- Tavuk ince uzun doğranır, uygun bir tavaya alınır ve sotelenir, suyunu salıp çektiğinde ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir.
- 1-2 dak soteledikten sonra baharatları ilave edilir .
- 1-2 tur karıştırılır ve domates sosu koyulur.
- Hafif suyunu çektiğinde çubuk makarna üzerine koyulur.
- Sıcak su ve krema üzerine dökülür. Karıştırılır.
- Kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde, ara ara kontrol ederek tamamen suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pişen makarna ocaktan alınır ve 10 dak demlendirilir.
- Üzerine maydanoz serpilir ve servis edilir.
Makarna markasına göre su miktarında değişiklik olabilir. Su ilavesi yapabilirisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder