25 Şubat 2020 Salı

Kendi Sosunda Pişen Çubuk Makarna (Spagetti) Tarifi

Kendi Sosunda Pişen Çubuk Makarna (Spagetti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 paket çubuk makarna (spagetti)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 1 domates konservesi veya 3 adet püre haline getirilmiş domates
  • 1 su bardağı süt veya krema (isteğe bağlı)
  • 5 su bardağı kaynamış su
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Kekik, tuz, kırmızı toz biber (Birer tatlı kaşığı kadar koydum)

Kendi Sosunda Pişen Çubuk Makarna (Spagetti) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk ince uzun doğranır, uygun bir tavaya alınır ve sotelenir, suyunu salıp çektiğinde ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir.
  2. 1-2 dak soteledikten sonra baharatları ilave edilir .
  3. 1-2 tur karıştırılır ve domates sosu koyulur.
  4. Hafif suyunu çektiğinde çubuk makarna üzerine koyulur.
  5. Sıcak su ve krema üzerine dökülür. Karıştırılır.
  6. Kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde, ara ara kontrol ederek tamamen suyunu çekene kadar pişirilir.
  7. Pişen makarna ocaktan alınır ve 10 dak demlendirilir.
  8. Üzerine maydanoz serpilir ve servis edilir.
Makarna markasına göre su miktarında değişiklik olabilir. Su ilavesi yapabilirisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder