23 Şubat 2020 Pazar

Lokum Gibi Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi

Lokum Gibi Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk – (köy tavuğu kullandım 15 dak. daha fazla pişirmek gerekiyor) yada sadece but alabilirsiniz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (2 kaşık ben tereyağ kullanıyorum artık )
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • Yarım limon suyu
  • 3 büyük diş sarımsak (grip için antipyotik )
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 çimdik toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Aroma için 1 defne yaprağı yada dalıyla birlikte maydanoz
  • 2 bardak su

Lokum Gibi Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi Yapılışı


  1. Tavuğu derisinden temizleyebilirsiniz yada öyle sevenlerde oluyor, neyse tavuğumuzu parçalayıp 1 gece önceden bütün malzemeleri karıştırıp sosta bekletiyorum.
  2. Ertesi gün sosuyla birlikte düdüklüye yerleştiriyorum, sadece maydanoz ve soğanı büyük şekilde soyup tencerede ortaya koyuyorum.
  3. Yaklaşık 10-15 dakika düdüklüyü kapatmadan kızarmalarını sağlıyorum.
  4. Son olarak 2 bardak su ekliyorum düdüklünün kapağını kapatıyorum (piştikten sonra üzerinde kalan sudan çorba için ayırıp sondurucuya koyuyorum)
  5. Kaynamaya sesini duyunca 45 dakika pişiriyoruz.


Lokum kıvamında oluyor. Grip zamanında bu yemekler şifa dostlar yapın bol bol.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder