Lokum Gibi Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk – (köy tavuğu kullandım 15 dak. daha fazla pişirmek gerekiyor) yada sadece but alabilirsiniz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (2 kaşık ben tereyağ kullanıyorum artık )
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çorba kaşığı salça
- 1 adet soğan
- Yarım limon suyu
- 3 büyük diş sarımsak (grip için antipyotik )
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 çimdik toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Aroma için 1 defne yaprağı yada dalıyla birlikte maydanoz
- 2 bardak su
Lokum Gibi Tavuk Tandır (Düdüklüde) Tarifi Yapılışı
- Tavuğu derisinden temizleyebilirsiniz yada öyle sevenlerde oluyor, neyse tavuğumuzu parçalayıp 1 gece önceden bütün malzemeleri karıştırıp sosta bekletiyorum.
- Ertesi gün sosuyla birlikte düdüklüye yerleştiriyorum, sadece maydanoz ve soğanı büyük şekilde soyup tencerede ortaya koyuyorum.
- Yaklaşık 10-15 dakika düdüklüyü kapatmadan kızarmalarını sağlıyorum.
- Son olarak 2 bardak su ekliyorum düdüklünün kapağını kapatıyorum (piştikten sonra üzerinde kalan sudan çorba için ayırıp sondurucuya koyuyorum)
- Kaynamaya sesini duyunca 45 dakika pişiriyoruz.
Lokum kıvamında oluyor. Grip zamanında bu yemekler şifa dostlar yapın bol bol.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder