Nişastalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Yarım limon suyu
- 1 buçuk su bardağı nişasta (Buğday yada mısır farketmez)
- 1 su bardağı un
- 1 şekerli vanilin
- 1 buçuk paket kabartma tozu
Islatmak için
- 1 su bardağı soğuk süt
Üzerine
- 1 kutu krema
- 2 paket şekerli vanilin
Süslemek için
- Meyveli sos
Nişastalı Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Kekin önce yumurta ve şekerini çırpıp sırasıyla yağ, süt ve diğer malzemelerini de ekleyip çırpıyoruz. Sıvı bir hamur olacak pofuduk kek olması için.
- Keki yuvarlak yada kare borcama döküp önceden ısıtılmış 180° derece fırında 15 yada 20 dk pişiriyoruz.
- Sıcak çıkan kekin sütünü üzerine gezdirip dinlenmeye bırakıyoruz.
- Soğuyunca üzerine kremasını ve ister evde hazırladığınız sosunuzu ister hazır meyveli sosunuzu döküp süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder