22 Şubat 2020 Cumartesi

Nişastalı Islak Kek Tarifi

Nişastalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım limon suyu
  • 1 buçuk su bardağı nişasta (Buğday yada mısır farketmez)
  • 1 su bardağı un
  • 1 şekerli vanilin
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
Islatmak için
  • 1 su bardağı soğuk süt
Üzerine
  • 1 kutu krema
  • 2 paket şekerli vanilin
Süslemek için
  • Meyveli sos

Nişastalı Islak Kek Tarifi Yapılışı



  1. Kekin önce yumurta ve şekerini çırpıp sırasıyla yağ, süt ve diğer malzemelerini de ekleyip çırpıyoruz. Sıvı bir hamur olacak pofuduk kek olması için.
  2. Keki yuvarlak yada kare borcama döküp önceden ısıtılmış 180° derece fırında 15 yada 20 dk pişiriyoruz.
  3. Sıcak çıkan kekin sütünü üzerine gezdirip dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Soğuyunca üzerine kremasını ve ister evde hazırladığınız sosunuzu ister hazır meyveli sosunuzu döküp süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder