Pastahane Usulü Spangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 500 gr süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik buzlu su
Pastahane Usulü Spangle Tarifi Yapılışı
Sizlere nefis mi nefis, gerçek bir supangle tarifi bırakıyorum size bu akşam deneyin de görün lezzetini diye.
- Yağı eritip, içine unu koyun, orta ateşte 1 dakika kadar kavurun.
- Üzerine sütü ve yumurta sarını hemen döküp sürekli çırparak karıştırın.
- Nişasta, kakao ve vanilyayı ekleyin, kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra ufalanmış çikolataları ve şekeri de ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
- Şimdi geldik önemli kısma bu kısmı sakın ama sakın üşenipte es geçmiyoruz aksi takdirde supangle değil çikolatalı puding yapmış olursunuz!!!
- Beklemeden buzlu suyu hazırladığınız supangleye ekleyip mikser veya iyi bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.
- En az 1 dakika, ve birazcık ılınınca, kaselerin altına evde varsa kek parçaları koyun.
- Birer küçük dilim, üzerini 1 yemek kaşığı vişne suyu ya da süt yada sıktığınız portakalın suyu ile 1’er yemek kaşığı ıslatın ve supangleleri içlerine paylaştırın hepsi bu, övgüleri almaya hazırlıklı olun Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder