25 Şubat 2020 Salı

Pastahane Usulü Spangle Tarifi

Pastahane Usulü Spangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 gr süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik buzlu su

Pastahane Usulü Spangle Tarifi Yapılışı

Sizlere nefis mi nefis, gerçek bir supangle tarifi bırakıyorum size bu akşam deneyin de görün lezzetini diye.
  1. Yağı eritip, içine unu koyun, orta ateşte 1 dakika kadar kavurun.
  2. Üzerine sütü ve yumurta sarını hemen döküp sürekli çırparak karıştırın.
  3. Nişasta, kakao ve vanilyayı ekleyin, kaynayıncaya kadar karıştırın.
  4. Kaynadıktan sonra ufalanmış çikolataları ve şekeri de ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  5. Şimdi geldik önemli kısma bu kısmı sakın ama sakın üşenipte es geçmiyoruz aksi takdirde supangle değil çikolatalı puding yapmış olursunuz!!!
  6. Beklemeden buzlu suyu hazırladığınız supangleye ekleyip mikser veya iyi bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.
  7. En az 1 dakika, ve birazcık ılınınca, kaselerin altına evde varsa kek parçaları koyun.
  8. Birer küçük dilim, üzerini 1 yemek kaşığı vişne suyu ya da süt yada sıktığınız portakalın suyu ile 1’er yemek kaşığı ıslatın ve supangleleri içlerine paylaştırın hepsi bu, övgüleri almaya hazırlıklı olun☺️ Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder