Tek Hamur İle 3 Çeşit Pide (Mantarlı Sucuklu Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1. 5 dolu yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre sıvı yağda olur)
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
- 1 kutu konserve mantar
- 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarim çay kaşığı tuz (Arzu edilen miktarda)
- 100 gr kaşar peynir (Mozarella)
İç Harcı İçin :
- Yarım kangal sucuk (İstenilen miktarda)
- 100 gr kaşar peynir (Mozarella)
İç Harcı İçin:
- Ezine peyniri, kaşar peynir, beyaz peynir (İstenilen miktarda)
Pideleri fırına vermeden önce üzerilerine sürmek için:
- Çeyrek su bardağı süt (Yumuşaklık versin diye sürdüm sürmeniz şart değil)
Pideler piştikten sonra üzerilerine sürmek için:
- 1 kaşık tereyağ
Tek Hamur İle 3 Çeşit Pide (Mantarlı Sucuklu Peynirli) Tarifi Yapılışı
Batı Afrika’nin incisi Senegal’den herkese selamlar🤗 İster kahvaltı, ister 5 çayı, isterseniz akşam yemeği sofralarınıza lezzet katacak yumuşacık bir pide tarifim var. Aman diyeyim defterinize eklemeyi unutmayın. Benden söylemesi😋 Bu ölçülerle pide miktari oldukça fazla çıkıyor. Dilerseniz malzemeyi yarıya indirip yapabilir, dilerseniz aniden gelecek misafirlere hazırlık olarak buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Malzemelerimiz hazırsa yapıma başlıyoruz.
- İlk olarak yoğurma kabımıza süt, su, maya ve şekeri alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
- Maya eridikten sonra boza kıvamına gelene kadar un takviyesi yapıp kaşıkla karıştıralım ve üzerine bir kapak yahut tepsi kapatıp 10 dk bekletelim.
- Bu şekilde ön mayalanma işlemi yapmış oluyoruz.
- Ben tüm hamur işlerimi bu şekilde yapıyorum.
- Süre sonunda tuz ve zeytinyağıni da ilave edip malzemeleri kaşıkla yedirelim.
- Daha sonra azar azar elekten geçirerek un ilavesi yapalım ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar 10-15 dk yoğuralım.
- Hamurumuz kıvam aldıktan sonra yoğurma kabini önce bir poşete geçirelim.
- Ardından bir mutfak bezine sarıp 1 saat mayalandıralım. Ben bu şekilde sarıp fırının ısısı sabit olduğu için fırında mayalandırdım. Tabi ki bu yöntemi kullanırken asla fırını ısıtmıyoruz.
- 1 saatin sonunda kabarmış olan hamuru hafif unladığımız tezgaha alıp şöyle bir toparlayıp 1-2dk daha yoğuruyoruz.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yine hafif unladığımız tezgahta uzunlamasına açıyoruz.
- Açtığımız hanurun orta kısmına ince kasar rendesi, daha sonra hazırladığımız harcımızdan ve sonra tekrar kaşar rendesi serpip tepsiye yerleştiriyoruz. Benim burada çok fazla mutfak malzemem olmadığı için elimdeki mevcut tepsilere göre ayarlamam gerekti.
- 2 büyük tepsi(toplamda 6 adet uzun pide), 2 küçük tepsi(toplamda 7 adet minik, yuvarlak pide) şeklinde pideleri ayarladım.
- Büyük tepsilere uzun pideler, küçük tepsilere minik, yuvarlak pideler yaptım.
- Beze ölçülerini minik yuvarlak pideler yaparken biraz daha küçülttüm.
- Pidelere şekillerini verdikten sonra kenarlarına süt sürelim ve 180 derece fırının orta bölümünde altı üstü kızarana kadar pişirelim. Çok fazla fırında tutmamaya özen gösterin kurumasınlar.
- Fırından aldıktan sonra sıcakken tereyağı sürelim ve üzerine bir sofra bezi örtüp 5 dk dinlendirelim. Bu şekilde yumuşak olacaktır. Daha sonra servise sunabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şeker olsun. Sevgiler😊🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder