25 Şubat 2020 Salı

Yoğurtlu Pazı Kavurma Tarifi

Yoğurtlu Pazı Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazının sap kısımları
  • 1 adet patates (büyük)
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
Üzeri için;
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası

Yoğurtlu Pazı Kavurma Tarifi Yapılışı

Ben genellikle pazının yapraklarını sarma olarak yapıyorum. Sap kısımlarını da bu şekil de değerlendiriyorum.
  1. İnce kıyılmış kuru soğanı zeytinyağı da soteliyoruz. Pazı saplarını doğrayıp bolca yıkıyoruz.
  2. Suyunun süzülmesini sağladıktan sonra kavrulan soğanın içine katıyoruz.
  3. Beş dakika kadar pişirip küp küp doğradığımız patatesi de ilave ediyoruz.
  4. Tuzunu ve karabiberini de katıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  5. Soğuyunca sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  6. Küçük bir tavaya yağı, pul biberi ve salçayı koyup kavuruyoruz.
  7. Sosumuzu da yoğurtlu pazının üzerine gezdiriyoruz. Harika mezemiz hazır afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder