Yoğurtlu Pazı Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bağ pazının sap kısımları
- 1 adet patates (büyük)
- 1 adet kuru soğan
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
Üzeri için;
- Zeytinyağı
- Pul biber
- 1 çay kaşığı domates salçası
Yoğurtlu Pazı Kavurma Tarifi Yapılışı
Ben genellikle pazının yapraklarını sarma olarak yapıyorum. Sap kısımlarını da bu şekil de değerlendiriyorum.
- İnce kıyılmış kuru soğanı zeytinyağı da soteliyoruz. Pazı saplarını doğrayıp bolca yıkıyoruz.
- Suyunun süzülmesini sağladıktan sonra kavrulan soğanın içine katıyoruz.
- Beş dakika kadar pişirip küp küp doğradığımız patatesi de ilave ediyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini de katıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Soğuyunca sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
- Küçük bir tavaya yağı, pul biberi ve salçayı koyup kavuruyoruz.
- Sosumuzu da yoğurtlu pazının üzerine gezdiriyoruz. Harika mezemiz hazır afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder