Ağa Çorbası Tarifi

Ağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı dolusu biber salçası
  • 2 çay kaşığı pul biber

Ağa Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye et ve sıcak suyu dökelim. Kaynamaya başlayınca tuz ve küp küp doğranmış patatesleri ilave ederek kısık ateşte 30 dakika pişirelim.
  2. Terbiyesini hazırlayalım ve çorbanın suyundan 3 kepçe dökerek karıştıralım.
  3. Süzgeçten geçirerek çorbaya karıştıra karıştıra dökelim biraz tıkırdayınca ocağı kapatalım.
  4. Cezvede tereyağı ve zeytinyağını ısıtınca biber salçasını ekleyip küçük bir mikserle devamlı karıştıralım.
  5. Pul biberi ekleyip çorbanın içine dökerek karıştıralım üzerine ince doğranmış maydanoz serpelim.Afiyet olsun

Yorumlar