Ağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 2 su bardağı et suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
- Tuz
Terbiyesi için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı dolusu biber salçası
- 2 çay kaşığı pul biber
Ağa Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye et ve sıcak suyu dökelim. Kaynamaya başlayınca tuz ve küp küp doğranmış patatesleri ilave ederek kısık ateşte 30 dakika pişirelim.
- Terbiyesini hazırlayalım ve çorbanın suyundan 3 kepçe dökerek karıştıralım.
- Süzgeçten geçirerek çorbaya karıştıra karıştıra dökelim biraz tıkırdayınca ocağı kapatalım.
- Cezvede tereyağı ve zeytinyağını ısıtınca biber salçasını ekleyip küçük bir mikserle devamlı karıştıralım.
- Pul biberi ekleyip çorbanın içine dökerek karıştıralım üzerine ince doğranmış maydanoz serpelim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder