Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gramkuşbaşı dana eti
- 1 adetpatates
- 1 adetpatlıcan
- 2 adetdomates
- 1 adetkuru soğan
- 1 adetkapya biber
- 4 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1/2 çay bardağızeytinyağı
- 1 su bardağısu
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkekik
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
Sosu için:
Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesin ve soğanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberi de küp küp doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın. Domatesleri de küp küp doğradıktan sonra, et de dahil tüm malzemeleri bir fırın kabına yerleştirin.
- Sosu için; salçayı bir kaba alın. Üstüne su ve baharatları ilave edin ve sarımsakları rendeleyin. Güzelce karıştırıp, tepsideki malzemelerin üstüne gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dakika boyunca pişmeye bırakın.
- Fırından aldıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder