Balıkesir’in Meşhur Etli Çorbası Tarifi
Balıkesir’in Meşhur Etli Çorbası (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 Gr Kemikli Dana veya Koyun Eti
- 1. 5 Lt Et Suyu
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 3 Yumurta Sarısı
- 2 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Tuzot
Balıkesir’in Meşhur Etli Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kemikli eti düdüklü tencerede 2lt su ilave edip, 1 saat pişiriyoruz.
- Etin içerisine 2 adet defne yaprağı koyuyoruz.
- Pişen etleri soğuyunca didiyoruz.
- Etleri suyuyla birlikte süzgeçten geçiriyoruz.
- Başka bir kasede yoğurdu ve yumurta sarılarını birleştirip 2-3dk boyunca çırpıyoruz.
- Derin bir tencereye tereyağ ve zeytinyağını alıyoruz.
- Unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Et suyunu ve normal suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Çırpılan yoğurt ve yumurta karışımını ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Son olarak didilen etleri ve tuzotu ekliyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayınca 10dk daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz. Etli çorba hazır. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder