Balıkesir’in Meşhur Etli Çorbası Tarifi

Balıkesir’in Meşhur Etli Çorbası (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 Gr Kemikli Dana veya Koyun Eti
  • 1. 5 Lt Et Suyu
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yumurta Sarısı
  • 2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuzot

Balıkesir’in Meşhur Etli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kemikli eti düdüklü tencerede 2lt su ilave edip, 1 saat pişiriyoruz.
  2. Etin içerisine 2 adet defne yaprağı koyuyoruz.
  3. Pişen etleri soğuyunca didiyoruz.
  4. Etleri suyuyla birlikte süzgeçten geçiriyoruz.
  5. Başka bir kasede yoğurdu ve yumurta sarılarını birleştirip 2-3dk boyunca çırpıyoruz.
  6. Derin bir tencereye tereyağ ve zeytinyağını alıyoruz.
  7. Unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Et suyunu ve normal suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  9. Çırpılan yoğurt ve yumurta karışımını ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  10. Son olarak didilen etleri ve tuzotu ekliyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz.
  11. Kaynayınca 10dk daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz. Etli çorba hazır. Afiyet Olsun.

Yorumlar