8 Mart 2020 Pazar

Brokolili Havuçlu Kurufasülye Piyazı Tarifi

Kurufasülye Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış kurufasülye
  • 2 adet havuç
  • 7-8 çiçek brokoli
  • 3 adet taze soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz dereotu
  • 2 adet katı haşlanmış yumurta
Sosu:
  • Küçük boy limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı, karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Brokolili Havuçlu Kurufasülye Piyazı Tarifi Yapılışı




  1. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım.
  2. Brokolileri 10 dk haşlayalım.
  3. Soğuk sudan geçirelim.
  4. Havuçları ikiye üçe keselim. 15 dk haşlayalım.
  5. Sonra soğuk sudan geçirelim.
  6. Kabuğunu soyalım küçük doğrayalım taze soğanları küçük doğrayalım.
  7. Bütün malzemeleri derim bir kapta toplayalım.
  8. Sos malzemelerini küçük bir kasede çırpalım.
  9. Salatanın üzerine gezdirerek dökelim servis tabağına alalalım.
  10. En son üzerine yumurtayı soyalım dilimleyelim dizelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder